• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Bulgursalaatti

Ruokaisa talvinen salaatti syntyy bulgurista ja granaattiomenasta. Salaatti sopii hyvin myös joulupöytään tai pikkujouluihin. Tämä resepti n. 3,30€/annos*.
Bulgursalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 322 kcal / annos (220g)

Ainekset

4 annosta

Kastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (4 dl) 8-10 minuuttia. Jäähdytä.
  2. Leikkaa granaattiomenan yläosasta pala pois. Leikkaa siemenkennot irti lohkoiksi ja irrota siemenet kalvoista. Säästä noin 1 rkl irtoavaa granaattiomenan mehua. Kuori pistaasipähkinät.
  3. Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Sekoita kastike bulgurin sekaan ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  4. Sekoita bulgurin joukkoon granaattiomenan siemenet, pistaasipähkinät, karpalot ja kuutioitu kurkku. Sekoita salaattiin lopuksi rucola ja minttu juuri ennen tarjoamista.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 220g100 g

  • 322 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia7,88 g
  • Hiilihydraatteja44,4 g
  • Rasvaa11,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua
  • Heli28.8.2016

    Kiitos, tämä on tosi maukas resepti! Jätin itse mintun pois ja korvasin punaviinietikan kaapistani löytyneellä vadelmaviinietikalla. Namia tuli!