• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
HummussalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hummussalaatti

Noin 0,90€/annos.

  • 6 annosta
  • alle 30 min

Ainekset

6 annosta
    • 1(550 g)pieni kukkakaali
    • 1rkloliiviöljyä
    • 1/4tljuustokuminaa
    • ripaussuolaa
    • ripauskurkumaa
    • 1/2ruukkuaviinisuolaheinää tai rucolaa

Hummus

    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2dlvettä
    • 2 1/2rklsitruunanmehua
    • 2 1/2rkloliiviöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/4tljuustokuminaa
    • 1/4tlkurkumaa
    • ripausmustapippuria
    • 2rkltahinia eli seesaminsiementahnaa

Valmistus

alle 30 min
  1. Valmista ensin hummus: Valuta kikherneet. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä. Soseuta kikherneet sauvasekoittimella.
  2. Sekoita joukkoon muut ainekset. Mausta halutessasi tahinilla. Lisää vettä tai öljyä, jos tahna tuntuu liian sakealta.
  3. Poista kukkakaalista lehdet. Paloittele kukkakaalin kukinnot pieniksi. Paloittele myös varsi pieniksi paloiksi. Sekoita kukkakaalit kulhossa öljyn ja mausteiden kanssa. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paahda kukkakaaleja uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Levitä hummus laakealle tarjoiluvadille. Lisää hummuksen päälle paahdetut kukkakaalit ja viinisuolaheinä. Koristele ripauksella kurkumaa tai sumakkia. Tarjoa alkupalana tai lisäkkeenä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua