• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on täydellistä talviruokaa. Kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Paahdettu leipä ja juusto kruunaa klassikon.
Ranskalainen sipulikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 68 kcal / annos (100g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin 1/2 tuntia.
  3. Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa ranskalainen sipulikeitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.
  4. Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 68 kcal285 kJ
  • Proteiinia2,4 g
  • Hiilihydraatteja6,2 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua