• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Ranskalainen sipulikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen sipulikeitto on täydellistä talviruokaa. Kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Paahdettu leipä ja juusto kruunaa klassikon.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 68 kcal / annos (100g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin 1/2 tuntia.
  3. Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa ranskalainen sipulikeitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.
  4. Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 68 kcal285 kJ
  • Proteiinia2,4 g
  • Hiilihydraatteja6,2 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 40 arvostelua
  • Kara Mellinen21.6.2018

    Ohjeessa on virhe, sipuleita ei kuulloteta, vaan karamellisoidaan, eli annetaan paahtua kunnolla ruskeiksi. Kuullottaminen on sitä, että sipulit kuumennetaan öljyssä juuri sen verran, että ne muuttuvat kuultaviksi, karamellisoinnissa sipulit taas muuttavat värinsä kunnolla ruskeiksi ja makukin tulee paahteisen makeaksi. Kuten Pupukokki mainitsikin, että tuohon määrään nestettä saa lisätä toisenkin liemikuution, ne kun on tehty lähes poikkeuksetta 0,5L:lle nestettä, mikä yleensä mainitaan myös liemikuutiopakettien käyttöohjeissa.

  • Pupukokki3.4.2017

    Lisäsin rosmariinia, timjamia ja ylimääräisen kasvisliemikuution ennen haudutusta- tuli erinomaista!