Ranskalainen sipulikeitto
Ranskalainen sipulikeitto on täydellistä talviruokaa. Kuuma keitto lämmittää kylmänä talvipäivänä. Paahdettu leipä ja juusto kruunaa klassikon.
4 annosta30 - 60 min68 kcal / annos (100g)
Ainekset
4 annosta
- n. 500gPirkka sipulia
- 1-2rklöljyä tai voita
- 1tljuoksevaa hunajaa
- ripaussuolaa
- 3rklvehnäjauhoja
- 1lvettä
- (1 dlvalkoviiniä)
- 1kasvisliemikuutio
- 1/2tlmustapippuria
- 2rkltuoretta timjamia hienonnettuna
- 4viipalettavehnäpaahtoleipää
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit ja valkosipulit pehmeiksi. Mausta hunajalla ja suolalla. Lisää vehnäjauhot kattilaan ja sekoita joukkoon vesi sekä halutessasi valkoviini. Liuota joukkoon liemikuutio ja anna hautua noin 1/2 tuntia.
- Mausta pippurilla ja timjamilla, tarkista maku. Jaa ranskalainen sipulikeitto neljään uuninkestävään annoskulhoon.
- Paahda leivät ja nosta ne keiton pinnalle. Lisää juustoraaste leipien päälle ja kuorruta 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 68 kcal285 kJ
- Proteiinia 2,4 g
- Hiilihydraatteja6,2 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
mahtavaa sipulikeittoa!
Voiko hunajan tilalla käyttää jotain muuta, kun sitä ei kaapissa ole?
KaappienKevätSiivous, hunajan sijaan voi käyttää esimerkiksi siirappia.
Tein tällä ohjeella n.puolen litran satsin sipulikeittoa jauhelihapullia varten. Käytin tavallista hunajaa ja lisäsin vielä Pirkka Dijon sinappia hieman , varovasti lisäten ka maistellen meni n. 1 rl. Ja hyvältä maistuu !! Nyt kattilassa hetken vielä hautumassa :)
Edelliset tosiaan kertoivat ohjeen heikkoudet. Valitettavasti perusohje on vain keskinkertainen.
Ohjeessa on virhe, sipuleita ei kuulloteta, vaan karamellisoidaan, eli annetaan paahtua kunnolla ruskeiksi. Kuullottaminen on sitä, että sipulit kuumennetaan öljyssä juuri sen verran, että ne muuttuvat kuultaviksi, karamellisoinnissa sipulit taas muuttavat värinsä kunnolla ruskeiksi ja makukin tulee paahteisen makeaksi. Kuten Pupukokki mainitsikin, että tuohon määrään nestettä saa lisätä toisenkin liemikuution, ne kun on tehty lähes poikkeuksetta 0,5L:lle nestettä, mikä yleensä mainitaan myös liemikuutiopakettien käyttöohjeissa.
Lisäsin rosmariinia, timjamia ja ylimääräisen kasvisliemikuution ennen haudutusta- tuli erinomaista!