• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kukkakaali-parsakaalikeitto

Kukkakaali-parsakaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 1(500 g)kukkakaali
    • 1(450 g)parsakaali
    • 1/2(n. 100 g)purjoa
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1rklvoita
    • 7dlvettä
    • 1kasvisliemikuutio
    • 2dlruokakermaa
    • ripausmustapippuria
    • 1/2tlsuolaa

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele kukka- ja parsakaalin nuput ja varsi. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuullota purjoa ja valkosipulia hetki rasvassa kattilassa.
  2. Kaada kattilaan vesi. Lisää kaalit ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kaalit ovat pehmeitä. Soseuta kaalit ja sipulit keitinvesineen sauvasekoittimella.
  3. Lisää keittoon ruokakerma ja kiehauta. Mausta pippurilla ja suolalla.
  4. Hienonna persilja ja rouhi pekaanipähkinät veitsellä. Ripottele keittoannosten pinnalle persilja-pähkinäsekoitusta. Tarjoa kasvissosekeitto tuoreen ruisleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 370g100 g

  • 220 kcal920 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9