Luumu-suklaakakku
- Annosmäärän. 20 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Marinoidut luumut | |
---|---|
2 dl | vettä tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 dl | konjakkia tai |
1 ps (250 g) | tai |
Kakkupohja | |
150 g | tai |
150 g | tai |
5 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
Kostutus | |
luumujen marinointiliemi tai | |
Kuorrutus | |
1 dl | tai |
150 g | tai |
Koristeeksi | |
suklaarusinoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 305 kJ / 313 kcal |
Rasva | 15,6 g |
josta tyydyttynyttä | 8,1 g |
Hiilihydraatit | 36,6 g |
josta sokereita | 26,5 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,2 g |
Valmistus
Kiehauta vesi, sokeri ja sitruunanmehu. Keitä, kunnes sokeri on sulanut, ja ota kattila levyltä. Lisää konjakki ja luumut. Anna luumujen marinoitua huoneenlämmössä noin 2 tuntia. Valuta luumut siivilässä hyvin. Säilytä liemi. Leikkaa luumut saksilla pieniksi paloiksi.
Sulata paloiteltu suklaa ja margariini kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Ota kattila levyltä ja anna jäähtyä haaleaksi.
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen suklaaseos, luumut ja lopuksi jauhoseos. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun (3 l) kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Kostuta kakku luumujen marinointiliemellä. Anna kakun jäähtyä kunnolla.
Kuumenna kerma juuri ja juuri kiehumapisteeseen pinnoitetussa kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos tasaisesti kakun päälle, kuorrutus saa valua reunoille. Koristele suklaarusinoilla.
Vinkki! Kakku säilyy pitkään jääkaapissa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka Kalifornian luumut 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (11,56/kg)
- Plussa-etu −25 %Fazer taloussuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl12,50/kgIlman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
- Pirkka leivontamargariini 500g laktoositonHinta 1,79/kpl3,58/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka suklaarusina 200g RFAHinta 2,09/kpl10,45/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Plussa-etu −13 %Pirkka luumu 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl (11,56/kg)
- Pirkka Luomu luumu 200gHinta 4,45/kpl22,25/kg
- Pirkka tumma suklaa 200g RFAHinta 2,09/kpl10,45/kg
- Plussa-etu −25 %Karl Fazer Tumma suklaa suklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl12,50/kgIlman Plussa-korttia 3,35/kpl (16,75/kg)
- Sunnuntai leivontamargariini 500g laktoositonHinta 2,39/kpl4,78/kg
- Valio Oivariini juokseva 400ml laktoositonHinta 3,99/kpl9,98/l
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Panda Suklaarusinoita 80g RFAHinta 1,75/kpl21,88/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min4,6(17 arviota)
- yli 60 min4,2(22 arviota)
- 30 - 60 min4,0(36 arviota)
- yli 60 min3,9(77 arviota)
- yli 60 min4,8(52 arviota)
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- yli 60 min4,4(17 arviota)
Arvostele resepti
- Leipurin alku1 vuosi sittenVoiko konjakin korvata jollain - ja jos voi, millä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenLeipurin alku, kakun voi kostuttaa esimerkiksi kahvilla tai appelsiinimehulla.