Hyppää sisältöön
Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Joulukinkku on saanut ylleen konjakkisinappihunnun. Valmista kinkun kaveriksi omenakastiketta.

    Ainekset

    12 annosta
    1 (5–6 kg)
     
    viljapossun tuoresuolattu kinkkurulla
    tai

    Kuorrutus

    n. 1 dl
     
    tai
    2–3 rkl
     
    (ruis)korppujauhoja
    tai

    Omenakastike

    2 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai
    2 dl
     
    omenasosetta
    tai
    1–2 rkl
     
    kinkun paistolientä
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 186 kJ / 283 kcal
    Rasva
    20,1 g
    josta tyydyttynyttä
    6,9 g
    Hiilihydraatit
    1,9 g
    josta sokereita
    1,6 g
    Proteiini
    24 g
    Suola
    1,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta noin 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
    Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
    Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–90 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
    Anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta konjakkisinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
    Sekoita kattilassa omenatäysmehu ja omenasose. Mausta paistoliemellä ja konjakkisinapilla. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarjoa kinkku kuuman tai kylmän omenakastikkeen kanssa.
    Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200g
      Hinta 4,49/kpl
      22,45/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,49/kpl
      4,97/kg
    • Tropicana cloudy apple omenatäysmehu 0,25l
      Hinta 1,79/kpl
      7,16/l
    • Pirkka omenasose 360g
      Hinta 0,99/kpl
      2,75/kg
    • Pirkka sinappi tulinen 125g
      Hinta 1,09/kpl
      8,72/kg
    • Auran sinappi mieto 125g
      Hinta 1,25/kpl
      10,00/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,09/kpl
      3,41/kg
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,79/kpl
      10,83/kg
    • Innocent omenatäysmehu 900ml
      Etuhinta 3,79/kpl
      3,99/l
      norm. 4,19/kpl (4,43/l)
    • Pysyvästi edullinen
      Tropicana täysmehu 0,9l omena
      Hinta 3,99/kpl
      4,21/l
    • Bonne Premium Omenasose 100% 0,5l
      Hinta 3,09/kpl
      6,18/l
    • Bonne Premium Luomu Omenasose 100% 0,5l
      Hinta 3,39/kpl
      6,78/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (37 arviota)