Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Joulukinkku on saanut ylleen konjakkisinappihunnun. Valmista kinkun kaveriksi omenakastiketta.
Ainekset
12 annosta
1 (5–6 kg) | viljapossun tuoresuolattu kinkkurulla tai |
Kuorrutus | |
---|---|
n. 1 dl | tai |
2–3 rkl | (ruis)korppujauhoja tai |
Omenakastike | |
2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
2 dl | omenasosetta tai |
1–2 rkl | kinkun paistolientä tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 186 kJ / 283 kcal |
Rasva | 20,1 g |
josta tyydyttynyttä | 6,9 g |
Hiilihydraatit | 1,9 g |
josta sokereita | 1,6 g |
Proteiini | 24 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta noin 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–90 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta konjakkisinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sekoita kattilassa omenatäysmehu ja omenasose. Mausta paistoliemellä ja konjakkisinapilla. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarjoa kinkku kuuman tai kylmän omenakastikkeen kanssa.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200gHinta 4,49/kpl22,45/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Tropicana cloudy apple omenatäysmehu 0,25lHinta 1,79/kpl7,16/l
- Pirkka omenasose 360gHinta 0,99/kpl2,75/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Innocent omenatäysmehu 900mlEtuhinta 3,79/kpl3,99/lnorm. 4,19/kpl (4,43/l)
- Pysyvästi edullinenTropicana täysmehu 0,9l omenaHinta 3,99/kpl4,21/l
- Bonne Premium Omenasose 100% 0,5lHinta 3,09/kpl6,18/l
- Bonne Premium Luomu Omenasose 100% 0,5lHinta 3,39/kpl6,78/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min5,0(7 arviota)
- yli 60 min4,7(31 arviota)
- yli 60 min4,2(80 arviota)
- alle 30 min4,5(240 arviota)
- 30 - 60 min3,7(109 arviota)
- yli 60 min3,9(54 arviota)
- yli 60 min4,5(56 arviota)
- 30 - 60 min3,5(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (37 arviota)