Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
1 (5–6 kg) | viljapossun tuoresuolattu kinkkurulla tai |
Kuorrutus | |
---|---|
n. 1 dl | tai |
2–3 rkl | (ruis)korppujauhoja tai |
Omenakastike | |
2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
2 dl | omenasosetta tai |
1–2 rkl | kinkun paistolientä tai |
1 rkl | tai |
Valmistus
Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta noin 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–90 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta konjakkisinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Sekoita kattilassa omenatäysmehu ja omenasose. Mausta paistoliemellä ja konjakkisinapilla. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarjoa kinkku kuuman tai kylmän omenakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Palvimestarit n200g mausterulla viipaleHinta n. 5,00/kpl24,99/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka omenasose 0,5lHinta 1,95/kpl3,90/l
- Pirkka Luomu tuorepuristettu omenatäysmehu 1 lHinta 2,95/kpl2,95/l
- Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200gHinta 4,95/kpl24,75/kg
- Plussa-etu −7 %Myllyn Paras Korppujauho 300gPlussa-kortillaEtuhinta 1,19/kpl3,97/kgIlman Plussa-korttia 1,29/kpl
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Urtekram Luomu Makeuttamaton Omenasose 700gHinta 3,39/kpl4,84/kg
- Bonne Premium Omenasose 100% 0,5lHinta 3,09/kpl6,18/l
- Pirkka omenatäysmehu 1lHinta 2,19/kpl2,19/l
- Pirkka omenatäysmehu 1lHinta 1,09/kpl1,09/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(38 arviota)
- yli 60 min3,9(13 arviota)
- yli 60 min4,7(30 arviota)
- 30 - 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min2,6(8 arviota)
- yli 60 min4,1(54 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(52 arviota)
Arvostele resepti
- Tuulikki4 vuotta sittenVanhempana viisastunut, nyt tuunataan valmiit laatikot, kinkun kera.