• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku

Joulukinkku on saanut ylleen konjakkisinappihunnun. Valmista kinkun kaveriksi omenakastiketta.
Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 212 kcal / 100 g

Ainekset

Kuorrutus

Omenakastike

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi.
  2. Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen, jotta pistoreiästä kypsänä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
  3. Kypsennä kinkkua 125 asteessa, kunnes paistomittari osoittaa 75-80 astetta. Aikaa kuluu 60-80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  4. Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sivele kinkun pinta konjakkisinapilla ja ripottele päälle korppujauhoja. Kuorruta kinkkua 225 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Sekoita kattilassa omenatäysmehu ja omenasose. Mausta paistoliemellä ja konjakkisinapilla. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarjoa kinkku kuuman tai kylmän omenakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 212 kcal886 kJ
  • Proteiinia17,5 g
  • Hiilihydraatteja2,33 g
  • Rasvaa14,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille