Jälkimarinoitu paahtopaisti
- Annosmäärän. 15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Mehevä paahtopaisti on juhlava tarjottava. Jälkimarinoi paisti paistamisen jälkeen ja tarjoa ohueksi viipaloituna.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 15 annosta
- 1 (n. 1,2 kg) Pirkka naudan paahtopaisti
- öljyä paistamiseen
- 1/2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Marinadi
- 1 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- n. 1/2 dl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2 rkl Pirkka Parhaat konjakkisinappia
- n. 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Koristeeksi
- versoja
Ravintosisältö
- Energia1 092 kJ / 262 kcal
- Rasva14,1 g
- josta tyydyttynyttä3,1 g
- Hiilihydraatit4,3 g
- josta sokereita3,5 g
- Proteiini29,2 g
- Suola1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Kuivaa paistin pinta. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60–65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti leivinpaperiin ja folioon ja anna jäähtyä hyvin.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset.
- Leikkaa paisti poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pakastuspussiin ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
- Valuta paistiviipaleista ylimääräinen marinadi. Asettele palat vadille tarjolle. Koristele versoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,25/kpl14,50/l
- Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200gHinta 4,49/kpl22,45/kg
- Mimis versoseos 70g SuomiHinta 3,29/kpl47,00/kg
- Naudan paahtopaisti palanaHinta 22,95/kgVain myymälästä
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml sprayHinta 7,25/kpl36,25/l
- Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EVHinta 6,25/kpl25,00/l
- Bertolli italialainen balsamiviinietikka 250mlHinta 5,55/kpl22,20/l
- Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 lHinta 4,55/kpl11,37/l
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(52 arviota)
- yli 60 min4,4(12 arviota)
- yli 60 min3,9(28 arviota)
- yli 60 min4,1(141 arviota)
- yli 60 min3,5(408 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (57 arviota)
- Mestari kokki3 kuukautta sittenVastaus Mamma kokki kysymykseen: Vuorokausi riittää hyvin. Routapaisti laitetaan samaan tapaan mausteliemeen, mutta sitä ei pilkota vaan laitetaankokonaisena. Se on kokonaisena tosiaan sen vuorokauden liemessä ja sitten vasta pilkotaan. Hyvä tulee :)
- Mamma kokki4 vuotta sittenMaustuukohan kokonainen paahtopaisti vuorokaudessa jos paistin viipaloi myöhemmin vai vaatiiko enemmän aikaa?