Hyppää sisältöön
Jälkimarinoitu paahtopaistiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jälkimarinoitu paahtopaisti

  • Annosmäärän. 15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Mehevä paahtopaisti on juhlava tarjottava. Jälkimarinoi paisti paistamisen jälkeen ja tarjoa ohueksi viipaloituna.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 15 annosta
  • 1 (n. 1,2 kg) Pirkka naudan paahtopaisti
  • öljyä paistamiseen
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Marinadi

Koristeeksi

  • versoja

Ravintosisältö

  • Energia
    1 092 kJ / 262 kcal
  • Rasva
    14,1 g
  • josta tyydyttynyttä
    3,1 g
  • Hiilihydraatit
    4,3 g
  • josta sokereita
    3,5 g
  • Proteiini
    29,2 g
  • Suola
    1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
  2. Kuivaa paistin pinta. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
  4. Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60–65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti leivinpaperiin ja folioon ja anna jäähtyä hyvin.
  5. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset.
  6. Leikkaa paisti poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pakastuspussiin ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
  7. Valuta paistiviipaleista ylimääräinen marinadi. Asettele palat vadille tarjolle. Koristele versoilla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500ml
    Hinta 7,25/kpl
    14,50/l
  • Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200g
    Hinta 4,49/kpl
    22,45/kg
  • Mimis versoseos 70g Suomi
    Hinta 3,29/kpl
    47,00/kg
  • Naudan paahtopaisti palana
    Hinta 22,95/kg
    Vain myymälästä
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Bertolli ekstra-neitsytoliiviöljy 200ml spray
    Hinta 7,25/kpl
    36,25/l
  • Fontana oliiviöljy 250 ml Classico EV
    Hinta 6,25/kpl
    25,00/l
  • Bertolli italialainen balsamiviinietikka 250ml
    Hinta 5,55/kpl
    22,20/l
  • Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 l
    Hinta 4,55/kpl
    11,37/l
  • Pirkka sinappi tulinen 125g
    Hinta 1,09/kpl
    8,72/kg
  • Auran sinappi mieto 125g
    Hinta 1,25/kpl
    10,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (57 arviota)

  • Mestari kokki
    3 kuukautta sitten
    Vastaus Mamma kokki kysymykseen: Vuorokausi riittää hyvin. Routapaisti laitetaan samaan tapaan mausteliemeen, mutta sitä ei pilkota vaan laitetaankokonaisena. Se on kokonaisena tosiaan sen vuorokauden liemessä ja sitten vasta pilkotaan. Hyvä tulee :)
  • Mamma kokki
    4 vuotta sitten
    Maustuukohan kokonainen paahtopaisti vuorokaudessa jos paistin viipaloi myöhemmin vai vaatiiko enemmän aikaa?