Jälkimarinoitu paahtopaisti
Mehevä paahtopaisti on juhlava tarjottava. Jälkimarinoi paisti paistamisen jälkeen ja tarjoa ohueksi viipaloituna. Noin 1,70€/annos.*
n. 15 annostayli 60 min
Ainekset
n. 15 annosta
- 1(n. 1,2 kg)Pirkka naudan paahtopaisti
- öljyä paistamiseen
- 1/2tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
Marinadi
- n. 1/2dlvaaleaa balsamiviinietikkaa
- n. 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Koristeeksi
- versoja
Valmistus
yli 60 min- Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
- Kuivaa paistin pinta. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti leivinpaperiin ja folioon ja anna jäähtyä hyvin.
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset.
- Leikkaa paisti poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pakastuspussiin ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
- Valuta paistiviipaleista ylimääräinen marinadi. Asettele palat vadille tarjolle. Koristele versoilla.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Maustuukohan kokonainen paahtopaisti vuorokaudessa jos paistin viipaloi myöhemmin vai vaatiiko enemmän aikaa?