Jälkimarinoitu paahtopaisti
- Annosmäärän. 15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 1,2 kg) | tai |
öljyä paistamiseen tai | |
1/2 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Marinadi | |
---|---|
1 dl | tai |
n. 1/2 dl | vaaleaa balsamiviinietikkaa tai |
2 rkl | tai |
n. 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Koristeeksi | |
versoja tai |
Valmistus
Ota paahtopaisti jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.
Kuivaa paistin pinta. Kuumenna pannussa tilkka öljyä. Ruskista liha kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta paisti vuokaan kalvopuoli ylöspäin. Työnnä lihalämpömittari sivusta paistin keskelle paksuimpaan kohtaan.
Kypsennä paistia 125-asteisessa uunissa, kunnes paistin sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, paisti on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60–65 astetta, paisti on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin 1 1/2 tuntia/kg. Kääri paisti leivinpaperiin ja folioon ja anna jäähtyä hyvin.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset.
Leikkaa paisti poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pakastuspussiin ja kaada päälle marinadi. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli.
Valuta paistiviipaleista ylimääräinen marinadi. Asettele palat vadille tarjolle. Koristele versoilla.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 03/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Mimis versoseos 70g SuomiHinta 2,99/kpl42,71/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Antichi Colli valkoinen balsamietikka 250mlHinta 3,29/kpl13,16/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 8,89/kpl17,78/l
- Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200gHinta 4,95/kpl24,75/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Bertolli italialainen balsamiviinietikka 250mlHinta 4,39/kpl17,56/l
- Rajamäen vaalea balsamietikka 0,4 lHinta 4,15/kpl10,38/l
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Naudan paahtopaisti palanaHinta 18,95/kg
- Atria Takuumurea Naudan Paahtopaisti n. 1,0 kgHinta n. 19,95/kpl19,95/kg
- Pirkka Parhaat kreikkalainen ekstraneitsytoliiviöljy 500mlHinta 9,99/kpl19,98/l
- Pirkka Luomu ekstra-neitsytoliiviöljy 500mlHinta 7,39/kpl14,78/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(27 arviota)
- yli 60 min3,2(41 arviota)
- yli 60 min4,3(46 arviota)
- yli 60 min4,4(11 arviota)
- 30 - 60 min3,8(18 arviota)
- 30 - 60 min3,8(8 arviota)
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- 30 - 60 min3,3(22 arviota)
Arvostele resepti
- Mamma kokki2 vuotta sittenMaustuukohan kokonainen paahtopaisti vuorokaudessa jos paistin viipaloi myöhemmin vai vaatiiko enemmän aikaa?