LohimurekeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohimureke

Sitruunainen lohimureke maistuu perunasoseen ja tillisen kastikkeen kanssa. Tämäkin resepti vain n. 2,65€/annos*.

8 annosta30 - 60 min200 kcal / annos (130g)

Ainekset

8 annosta
    • n. 800glohifileetä
    • 1/2dlkorppujauhoja
    • 3kananmunaa
    • 1ruukkuPirkka tilliä hienonnettuna
    • 1tlsitruunankuorta raastettuna
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Lisäksi

    • Crème Bonjour Cuisinea, tilli & sitruuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta nahka ja rasvaiset osat. Paloittele kala ja hienonna se monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita ruokakerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki.
  2. Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma-korppujauhoseos, kananmunat ja tilli. Lisää sitruunan kuori- ja mehu sekä mausteet. Sekoita massa tasaiseksi.
  3. Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Nosta vuoka suurempaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.
  4. Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille. Tarjoa lohimureke perunasoseen ja cuisinen kanssa.

Katso video

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 130g100 g

  • 200 kcal825 kJ
  • Proteiinia 16 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Kirjolohifilee, C- leikkuu
    Kirjolohifilee, C- leikkuu
    29,99/kg
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,59/kpl
    2,95/l
  • Pirkka korppujauho 320g
    Pirkka korppujauho 320g
    1,19/kpl
    3,72/kg
  • Myllyn Paras Korppujauho 300g
    Myllyn Paras Korppujauho 300g
    1,19/kpl
    3,97/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    1,39/kpl
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Järvikylä tilli ruukku Suomi
    1,49/kpl
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,79/kpl
    0,79/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,35/kpl
    4,70/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
    0,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    0,99/kpl
    36,67/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille24 arvostelua
  • Koekeittiö10.12.2015

    Lopun lohimurekkeen voi pakastaa esimerkiksi annospaloina, mutta sen rakenne vetistyy pakastettaessa jonkin verran.

  • miisu10.12.2015

    Voiko murekkeen pakastaa?