Lohimureke
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Sitruunainen lohimureke maistuu perunasoseen ja tillisen kastikkeen kanssa.
Ainekset
8 annosta
n. 800 g | lohifileetä tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
1/2 dl | korppujauhoja tai |
3 | kananmunaa tai |
1 ruukku | Pirkka tilliä hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 897 kJ / 214 kcal |
Rasva | 14,8 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 17,3 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Poista lohesta nahka ja rasvaiset osat. Paloittele kala ja hienonna se monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita ruokakerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki.
Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma-korppujauhoseos, kananmunat ja tilli. Lisää sitruunan kuori- ja mehu sekä mausteet. Sekoita massa tasaiseksi.
Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Nosta vuoka suurempaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.
Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille. Tarjoa lohimureke perunasoseen ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dlHinta 0,49/kpl2,45/l
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valio Keittiön Eila ruokakerma 15% 2dl UHT laktoositonHinta 1,29/kpl6,45/l
- Plussa-etuArla Lempi ruokakerma 3dl 15% laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,70/2 kpl6,17/lIlman Plussa-korttia 1,95/kpl (6,50/l)
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,44/kpl2,29/kg
- Sitruuna Primofiori 500g Espanja 1lkHinta 1,00/kpl2,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min3,7(43 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
- 30 - 60 min3,8(39 arviota)
- 30 - 60 min3,8(25 arviota)
- alle 15 min3,6(48 arviota)
- 30 - 60 min4,2(48 arviota)
- 30 - 60 min3,9(63 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,4 (31 arviota)
- Koekeittiö9 vuotta sittenLopun lohimurekkeen voi pakastaa esimerkiksi annospaloina, mutta sen rakenne vetistyy pakastettaessa jonkin verran.
- miisu9 vuotta sittenVoiko murekkeen pakastaa?