Lohimureke
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Ainekset
n. 800 g | lohifileetä tai |
1 prk (2 dl) | tai |
1/2 dl | korppujauhoja tai |
3 | kananmunaa tai |
1 ruukku | Pirkka tilliä hienonnettuna tai |
1 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 898 kJ / 215 kcal |
Rasva | 14,8 g |
josta tyydyttynyttä | 4,2 g |
Hiilihydraatit | 3,1 g |
josta sokereita | 0,9 g |
Proteiini | 17,4 g |
Suola | 1,2 g |
Valmistus
Poista lohesta nahka ja rasvaiset osat. Paloittele kala ja hienonna se monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita ruokakerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki.
Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma-korppujauhoseos, kananmunat ja tilli. Lisää sitruunan kuori- ja mehu sekä mausteet. Sekoita massa tasaiseksi.
Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Nosta vuoka suurempaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.
Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille. Tarjoa lohimureke perunasoseen ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,19/kpl3,72/kg
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,29/kpl4,30/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,89/kpl11,11/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,45/kpl40,83/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl UHTHinta 0,49/kpl2,45/l
- Arla lempi ruokakerma 15% 2dl laktoositonEtuhinta 1,19/kpl5,95/lnorm. 1,25/kpl
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(46 arviota)
- 30 - 60 min4,0(479 arviota)
- 30 - 60 min3,7(21 arviota)
- 30 - 60 min3,8(36 arviota)
- 30 - 60 min3,9(179 arviota)
- 30 - 60 min4,3(26 arviota)
- 30 - 60 min3,7(37 arviota)
- 30 - 60 min4,1(44 arviota)
Arvostele resepti
- Koekeittiö7 vuotta sittenLopun lohimurekkeen voi pakastaa esimerkiksi annospaloina, mutta sen rakenne vetistyy pakastettaessa jonkin verran.
- miisu7 vuotta sittenVoiko murekkeen pakastaa?