• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Lohimureke

Sitruunainen lohimureke maistuu perunasoseen ja tillisen kastikkeen kanssa. Tämäkin resepti vain n. 2,65€/annos*.
Lohimureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 200 kcal / annos (130g)

Ainekset

8 annosta

Lisäksi

    • Crème Bonjour Cuisinea, tilli & sitruuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Poista lohesta nahka ja rasvaiset osat. Paloittele kala ja hienonna se monitoimikoneen leikkuuterällä. Sekoita ruokakerman joukkoon korppujauhot ja anna turvota hetki.
  2. Lisää kulhoon koneen käydessä vuorotellen ruokakerma-korppujauhoseos, kananmunat ja tilli. Lisää sitruunan kuori- ja mehu sekä mausteet. Sekoita massa tasaiseksi.
  3. Kaada murekemassa voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (tilavuus noin 1 l). Nosta vuoka suurempaan korkeareunaiseen uunivuokaan. Kaada ulompaan uunivuokaan lämmintä vettä niin paljon, että vesiraja ulottuu murekevuoan puoliväliin.
  4. Kypsennä mureketta vesihauteessa 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää. Kumoa mureke tarjoiluvadille. Tarjoa lohimureke perunasoseen ja cuisinen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 200 kcal825 kJ
  • Proteiinia16 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9
  • Koekeittiö10.12.2015

    Lopun lohimurekkeen voi pakastaa esimerkiksi annospaloina, mutta sen rakenne vetistyy pakastettaessa jonkin verran.

  • miisu10.12.2015

    Voiko murekkeen pakastaa?