• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Monkey Bread eli nyhtöpullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Monkey Bread eli nyhtöpulla

Monkey Bread eli nyhtöpulla on makean tahmainen herkkupulla, joka leivotaan kakkuvuokaan. Amerikkalaisesta pullasta jokainen voi napata oman palasensa. Noin 0,25€/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin.
  2. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi pötköiksi. Leikkaa yhteensä 40 palaa ja pyöritä pieniksi palloiksi. Voitele 1,8 litran rengaskakkuvuoka.
  4. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita ruokokidesokeri ja kaneli keskenään. Dippaa pullapalat ensin voihin ja pyörittele sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota noin 10 minuuttia. Älä kohota kauempaa, jotta pulla ei kohoa uunissa ulos vuoasta. Painele tarvittaessa pullaa hieman alaspäin ennen uuniin laittamista.
  5. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia tai kunnes pulla on mehevän kypsää. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pulla varovasti tarjoiluvadille.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit halutessasi koristella Monkey Breadin tomusokerikuorrutteella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 74 arvostelua