Monkey Bread eli nyhtöpulla
Monkey Bread eli nyhtöpulla on makean tahmainen herkkupulla, joka leivotaan kakkuvuokaan. Amerikkalaisesta pullasta jokainen voi napata oman palasensa. Noin 0,20€/annos.*
- 12 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12 annosta
- 2 1/2dlmaitoa
- 25ghiivaa
- 1kananmuna
- 3/4tlsuolaa
- 1dlsokeria
- 1/2rklkardemummaa
- n. 7 1/2dlPirkka vehnäjauhoja
- 100gPirkka voita
Lisäksi
- 75gPirkka voita
- 2dlruokokidesokeria
- 1 1/2rklPirkka kanelia
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja sekoita joukkoon muna. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin.
- Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 15-20 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo pitkiksi pötköiksi. Leikkaa yhteensä 40 palaa ja pyöritä pieniksi palloiksi. Voitele 1,8 litran rengaskakkuvuoka.
- Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita ruokokidesokeri ja kaneli keskenään. Dippaa pullapalat ensin voihin ja pyörittele sitten sokeri-kaneliseoksessa. Lado pallot vuokaan kerroksittain. Kohota noin 10 minuuttia. Älä kohota kauempaa, jotta pulla ei kohoa uunissa ulos vuoasta. Painele tarvittaessa pullaa hieman alaspäin ennen uuniin laittamista.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-45 minuuttia tai kunnes pulla on mehevän kypsää. Anna jäähtyä hetki ja kumoa pulla varovasti tarjoiluvadille.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit halutessasi koristella Monkey Breadin tomusokerikuorrutteella. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ei onnistunut ollenkaan. Irtosi pullat toisistaan kun kumosin, osa oli raakoja. Pitää joskus toiste kokeilla.
Jeba, sokeri-voi -seos hyytyy jäähtyessään pullapalojen pinnalle. Leivoksen kuuluu jäädä kostean tahmeaksi.
Tein ohjeen mukaan. Nyt uunista otettuna oli hirveästi nestettä vuoassa (voita+sokeria) hyytyykö se pullien pintaan kun antaa jäähtyä?
Voisikohan käyttää fariinisokeria ruokokidesokerin tilalla?
Juujo, resepti on testattu ruokikdesokerilla mutta fariinisokerilla tulee varmasti myös maukasta ja oikein onnistunutta.
Käykö tavallinen sokeri?
Nunnu, resepti on testattu koekeittiössämme ruokokidesokerilla, mutta voit toki halutessasi korvata ruokokidesokerin taloussokerilla.
Nyhtöpulla on meidän perheen uusi suosikki.. 😋
Monkey bread huippuhyvä resepti! 😋
Nyhtöpulla oli helppo ja melko nopea valmistaa. Ihan taivaallisen herkullista🧡.