KorvasienimuhennosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Korvasienimuhennos

Täyteläinen korvasienimuhennos on kevään ja alkukesän herkku, joka maistuu sellaisenaan perunoiden kera tai aateloi kala- ja liharuoat. Noin 2,40€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puhdista sienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä muutaman minuutin ajan samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
  4. Lisää maito, kerma ja mausteet. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes se sakenee.
  5. Mausta lopuksi yrteillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa korvasienimuhennosta uusien perunoiden ja kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Sipuli
    Sipuli
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,14/kpl1,29/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    3,85/kpl7,70/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 0,5l
    0,62/kpl1,24/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,79/kpl
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,20/kpl0,80/l
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl2,45/l
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka valkopippuri jauhettu 20g
    Pirkka valkopippuri jauhettu 20g
    0,79/kpl39,50/kg
  • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    0,99/kpl31,94/kg
  • Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    2,09/kpl55,00/kg
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    1,49/kpl
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,19/kpl43,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • PM18.6.2019

    Hei, ryöppäämiseen liittyvä kommentti ja siihen annettu vastaus on kahden vuoden takaa. Eikö olisi jo aika päivittää ohje?

  • K-Kuluttajapalvelu18.6.2019

    PM, kiitos hyvästä huomiosta! Resepti on nyt päivitetty.

  • ts9.5.2017

    Ohjeessa kehotetaan ryöppäämään sienet. Vaikka heti perään sanotaankin, että sienet keitetään runsaassa vedessä vähintään kaksi kertaa viisi minuuttia, on ryöppäämiskehotus ehdottomasti väärin. Ryöppääminen tarkoittaa lyhyttä kiehautusta, jonka aikana korvasienen myrkky ei lähde mihinkään. Jos ohjeesta jää mieleen vain ryöppääminen eikä keittäminen, voi herkuttelu jäädä ainutkertaiseksi.

  • K-Kuluttajapalvelu9.5.2017

    Hei ts ja kiitos huomiosta. Välitän palautteesi eteenpäin.