KorvasienimuhennosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Korvasienimuhennos

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Täyteläinen korvasienimuhennos on kevään ja alkukesän herkku, joka maistuu sellaisenaan perunoiden kera tai aateloi kala- ja liharuoat.
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 l
 
korvasieniä
tai
1 (90 g)
 
sipuli
tai
2 rkl (30 g)
 
tai
1 rkl
 
vehnäjauhoja
tai
2 dl
 
kevyt- tai täysmaitoa
tai
2 dl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai
 
jauhettua valkopippuria
tai
1 rkl
 
 
ruohosipulia hienonnettuna
tai
tuoretta persiljaa hienonnettuna
tai

Valmistus

30 - 60 min
Puhdista sienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä muutaman minuutin ajan samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
Lisää maito, kerma ja mausteet. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes se sakenee.
Mausta lopuksi yrteillä.
Vinkki! Tarjoa korvasienimuhennosta uusien perunoiden ja kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    Pirkka laktoositon ruokakerma 15% 2 dl
    0,49/kpl
    2,45/l
  • Pirkka suomalainen persilja 50g
    Pirkka suomalainen persilja 50g
    2,59/kpl
    51,80/kg
  • Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    Pirkka suomalainen persilja ruukussa
    1,49/kpl
  • Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
    Pirkka suomalainen ruohosipuli ruukussa
    1,49/kpl
  • Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    Järvikylä ruohosipuli ruukku Suomi 1lk
    1,69/kpl
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl
    1,49/kg
  • Salottisipuli
    Salottisipuli
    0,30/kpl
    5,95/kg
  • Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    Pirkka suomalainen keltasipuli 1 kg 2 lk
    1,99/kpl
    1,99/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,59/kpl
    5,18/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,99/kpl
    0,99/kg
  • Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    Pirkka valkopippuri 20g jauhettu
    0,99/kpl
    49,50/kg
  • Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    Meira Valkopippuri 31g jauh pss
    1,65/kpl
    53,23/kg
  • Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    Meira Valkopippuri 38g jauh tlk
    2,95/kpl
    77,63/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,13/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,99/kpl
    0,99/l
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Pirkka kevytmaito 5dl
    0,75/kpl
    1,50/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    1,79/kpl
    1,19/l
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    4,65/kpl
    11,63/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,35/kpl
    10,87/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (34 arvostelua)

  • Sieniä
    9 kuukautta sitten
    Käsittelin tällä ohjeella ensimmäisen kerran korvasientä ja hyvinhän tuo onnistui. Itseasiassa ihan hyvän makuinen tapaus.
  • taina
    1 vuosi sitten
    todella hyvä ohje kiitos
  • kanttarelleja ja rakkautta
    1 vuosi sitten
    voiko korvasienen korvata kanttarelleilla. niitä nyt sattuu olemaan jääkaapissa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    täältä löytyy ohje myös kantarellimuhennokseen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pihvit-ja-kantarellimuhennos.
  • PM
    3 vuotta sitten
    Hei, ryöppäämiseen liittyvä kommentti ja siihen annettu vastaus on kahden vuoden takaa. Eikö olisi jo aika päivittää ohje?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    PM, kiitos hyvästä huomiosta! Resepti on nyt päivitetty.
  • ts
    5 vuotta sitten
    Ohjeessa kehotetaan ryöppäämään sienet. Vaikka heti perään sanotaankin, että sienet keitetään runsaassa vedessä vähintään kaksi kertaa viisi minuuttia, on ryöppäämiskehotus ehdottomasti väärin. Ryöppääminen tarkoittaa lyhyttä kiehautusta, jonka aikana korvasienen myrkky ei lähde mihinkään. Jos ohjeesta jää mieleen vain ryöppääminen eikä keittäminen, voi herkuttelu jäädä ainutkertaiseksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hei ts ja kiitos huomiosta. Välitän palautteesi eteenpäin.