• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KorvasienimuhennosTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Korvasienimuhennos

Täyteläinen korvasienimuhennos on kevään ja alkukesän herkku, joka maistuu sellaisenaan perunoiden kera tai aateloi kala- ja liharuoat. Noin 2,40€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1lkorvasieniä
    • 1(90 g)sipuli
    • 2rkl(30 g)Pirkka voita
    • 1rklvehnäjauhoja
    • 2dlkevyt- tai täysmaitoa
    • 1tlsuolaa
    • jauhettua valkopippuria
    • 1rkltuoretta ruohosipulia hienonnettuna
    • tai
    • tuoretta persiljaa hienonnettuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Puhdista sienet. Ryöppää eli keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
  2. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä muutaman minuutin ajan samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
  4. Lisää maito, kerma ja mausteet. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes se sakenee.
  5. Mausta lopuksi yrteillä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa korvasienimuhennosta uusien perunoiden ja kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 4/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua
  • ts9.5.2017

    Ohjeessa kehotetaan ryöppäämään sienet. Vaikka heti perään sanotaankin, että sienet keitetään runsaassa vedessä vähintään kaksi kertaa viisi minuuttia, on ryöppäämiskehotus ehdottomasti väärin. Ryöppääminen tarkoittaa lyhyttä kiehautusta, jonka aikana korvasienen myrkky ei lähde mihinkään. Jos ohjeesta jää mieleen vain ryöppääminen eikä keittäminen, voi herkuttelu jäädä ainutkertaiseksi.

  • K-Kuluttajapalvelu9.5.2017

    Hei ts ja kiitos huomiosta. Välitän palautteesi eteenpäin.