Korvasienimuhennos
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Täyteläinen korvasienimuhennos on kevään ja alkukesän herkku, joka maistuu sellaisenaan perunoiden kera tai aateloi kala- ja liharuoat.
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 l | korvasieniä tai |
1 (90 g) | sipuli tai |
2 rkl (30 g) | tai |
1 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 dl | kevyt- tai täysmaitoa tai |
2 dl | tai |
1 tl | suolaa tai |
jauhettua valkopippuria tai | |
1 rkl | ruohosipulia hienonnettuna tai tuoretta persiljaa hienonnettuna tai |
Valmistus
30 - 60 min
Puhdista sienet. Keitä korvasienet kahteen kertaan runsaassa kiehuvassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viiden minuutin ajan. Vaihda vesi välillä ja huuhtele sienet hyvin keittokertojen välissä ja jälkeen. Keitettäessä korvasienistä haihtuu myrkyllisiä kaasuja, joten huolehdi keittopaikan tuuletuksesta. Valuta ja pilko sienet.
Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rasva kattilassa, lisää sipulit ja sienet ja paista niitä muutaman minuutin ajan samalla käännellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot.
Lisää maito, kerma ja mausteet. Hauduta korvasienimuhennosta miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes se sakenee.
Mausta lopuksi yrteillä.
Vinkki! Tarjoa korvasienimuhennosta uusien perunoiden ja kalan, kanan tai lihan lisäkkeenä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(48 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(47 arvostelua)
- 30 - 60 min3,2(40 arvostelua)
- yli 60 min3,9(203 arvostelua)
- alle 30 min3,9(174 arvostelua)
- yli 60 min3,8(8 arvostelua)
- alle 30 min3,7(51 arvostelua)
- alle 30 min3,9(21 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (34 arvostelua)
- Sieniä9 kuukautta sittenKäsittelin tällä ohjeella ensimmäisen kerran korvasientä ja hyvinhän tuo onnistui. Itseasiassa ihan hyvän makuinen tapaus.
- taina1 vuosi sittentodella hyvä ohje kiitos
- kanttarelleja ja rakkautta1 vuosi sittenvoiko korvasienen korvata kanttarelleilla. niitä nyt sattuu olemaan jääkaapissa.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittentäältä löytyy ohje myös kantarellimuhennokseen: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/pihvit-ja-kantarellimuhennos.
- PM3 vuotta sittenHei, ryöppäämiseen liittyvä kommentti ja siihen annettu vastaus on kahden vuoden takaa. Eikö olisi jo aika päivittää ohje?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenPM, kiitos hyvästä huomiosta! Resepti on nyt päivitetty.
- ts5 vuotta sittenOhjeessa kehotetaan ryöppäämään sienet. Vaikka heti perään sanotaankin, että sienet keitetään runsaassa vedessä vähintään kaksi kertaa viisi minuuttia, on ryöppäämiskehotus ehdottomasti väärin. Ryöppääminen tarkoittaa lyhyttä kiehautusta, jonka aikana korvasienen myrkky ei lähde mihinkään. Jos ohjeesta jää mieleen vain ryöppääminen eikä keittäminen, voi herkuttelu jäädä ainutkertaiseksi.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHei ts ja kiitos huomiosta. Välitän palautteesi eteenpäin.