• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Perunalimppu

Perunalimppu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 170 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl
    • 500gjauhoisia perunoita (punainen pussi)
    • 2 1/2dlperunoiden keitinlientä
    • 2viipalettaruisvuokaleipää
    • 1dlkaljamaltaita
    • 1/2dlvettä
    • 50ghiivaa
    • 1rklsuolaa
    • 1/2dlsiirappia
    • n. 5dlvehnäjauhoja

Voiteluun

    • siirappia + vettä

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Soseuta perunat ja lisää joukkoon keitinliemi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon ruisleivät. Lisää maltaat ja ruisjauhot (2-3 dl). Peitä ja aseta taikina imeltymään lämpimään paikkaan vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli. Sekoita imeltymisen aikana muutamia kertoja. Taikina löystyy hieman imeltymisen aikana.
  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan ja lisää seos taikinaan. Lisää suola, siirappi ja ruisjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä tarttuvaksi. Ripottele taikinan päälle vehnäjauhoja ja peitä kulho leivinliinalla.
  3. Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 2 limppua ja kohota ne hyvin.
  4. Pistele leivät varovasti ja paista niitä 200 asteessa n. 45 min. Voitele leivät paistamisen loppuvaiheessa halutessasi siirappivedellä. Perunalimput säilyvät useita päiviä mehevinä. Ne voidaan myös pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 170 kcal713 kJ
  • Proteiinia5,36 g
  • Hiilihydraatteja34,7 g
  • Rasvaa0,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille