Perunalimppu
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Kananmunaton
- Kananmunaton
Ainekset
500 g | jauhoisia perunoita (punainen pussi) tai |
2 1/2 dl | perunoiden keitinlientä tai |
2 viipaletta | ruisvuokaleipää tai |
1 dl | kaljamaltaita tai |
2–3 dl | tai |
1/2 dl | vettä tai |
50 g | hiivaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
1/2 dl | siirappia tai |
3 dl | tai |
n. 5 dl | vehnäjauhoja tai |
Voiteluun | |
---|---|
siirappia + vettä tai |
Ravintosisältö
Energia | 773 kJ / 185 kcal |
Rasva | 0,8 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 35,5 g |
josta sokereita | 4,2 g |
Proteiini | 5,6 g |
Suola | 1,3 g |
Valmistus
Keitä kuoritut perunat kypsiksi suolattomassa vedessä. Soseuta perunat ja lisää joukkoon keitinliemi. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon ruisleivät. Lisää maltaat ja ruisjauhot (2–3 dl). Peitä ja aseta taikina imeltymään lämpimään paikkaan vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli. Sekoita imeltymisen aikana muutamia kertoja. Taikina löystyy hieman imeltymisen aikana.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen vesitilkkaan ja lisää seos taikinaan. Lisää suola, siirappi ja ruisjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Taikina saa jäädä tarttuvaksi. Ripottele taikinan päälle vehnäjauhoja ja peitä kulho leivinliinalla.
Anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 2 limppua ja kohota ne hyvin.
Pistele leivät varovasti ja paista niitä 200 asteessa n. 45 min. Voitele leivät paistamisen loppuvaiheessa halutessasi siirappivedellä. Perunalimput säilyvät useita päiviä mehevinä. Ne voidaan myös pakastaa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Tuoppi Kaljamallas 1kgHinta 4,75/kpl4,75/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Tuorehiiva 50 g leivinhiivaHinta 0,27/kpl5,40/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,99/kpl1,99/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Maalahden Limppu viipaloitu 325 gHinta 3,75/kpl11,54/kg
- Pirkka viipaloitu maalaisruislimppu 400gHinta 2,39/kpl5,98/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,55/kpl1,78/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(10 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min4,2(26 arviota)
- yli 60 min3,3(3 arviota)
- yli 60 min4,0(57 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min4,0(15 arviota)
- yli 60 min3,1(7 arviota)