Parsakaalia sitruunaöljyssäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Parsakaalia sitruunaöljyssä

  • Annosmäärä3 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Parsakaalia sitruunaöljyssä on oivallinen grillikauteen sopiva rapsakka ja pirteä salaatti tai lisäke. Tarjoa sitrusparsakaali esimerkiksi leivän kanssa.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

3 annosta
1 ps (450 g)
 
tai
1/2 tlk (à 340 g/200 g)
 
tai
3
 
tomaattia
tai

Kastike

3 rkl
 
salaattijuuston öljymarinadia
tai
1/2
 
sitruunan raastettu kuori
tai
1 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1 rkl
 
vettä
tai
1/2 (50 g)
 
punasipuli
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 rkl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1 rkl
 
timjamia hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Ravintosisältö

Energia
454 kJ / 109 kcal
Rasva
9,3 g
josta tyydyttynyttä
1,2 g
Hiilihydraatit
2,2 g
josta sokereita
1,8 g
Proteiini
3 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Siivilöi juustokuutiot marinadista. Mittaa marinadi kastiketta varten kulhoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu, vesi, hienonnettu punasipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta persiljalla, timjamilla, suolalla ja pippurilla.

Kypsennä parsakaalit pakkauksen ohjeen mukaan vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois ja höyrytä kuivaksi kuumalla levyllä. Kaada kaalit kastikkeen joukkoon ja sekoita. Kaada tarjolle reunalliselle vadille.

Lohko tomaatit ja levitä ne juustokuutioiden kanssa kaalin päälle. Tarjoa haaleana rapean leivän kanssa.