• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Provencen broileriateria

Provencen broileriateria
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3-4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 158 kcal / 100 g

Ainekset

3-4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa broilerin koipi-reisipalat kahtia ja asettele ne sopivankokoisen uunivuokaan. Ripottele pinnalle rosmariinia. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet ja levitä vuokaan. Pirskottele päälle sitruunanmehua. Kypsennä broilereita uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.
  2. Lado perunaviipaleet pellille leivinpaperin päälle niin, että tilaa jää broilerivuoalle. Ota broilerivuoka uunista 25 minuutin paiston jälkeen ja siirrä se perunapellille. Kypsennä perunoita ja broilereita noin 10 minuuttia.
  3. Puhdista paprika ja paloittele haarukkapaloiksi. Leikkaa pavut lyhyemmiksi. Kuumenna paistokasarissa tilkka öljymarinadia ja wokkaa siinä papuja ja paprikoita, kunnes ne hiukan pehmenevät eli noin 2-3 minuuttia.
  4. Ota pelti uunista, käännä perunaviipaleet ja kaada vihannekset broilerivuokaan. Lisää vuokaan muutama pieni oksa rosmariinia ja murenna broilerien päälle siivilöidyt juustokuutiot. Työnnä pelti takaisin uuniin ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia väriä tarkkaillen. Voit nostaa lämmön 250 asteeseen jotta juusto ja perunat saavat kunnolla väriä. Ripottele kypsille perunoille hiukan suolaa ja tarjoa heti kuumana broilerien ja vihannesten kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 158 kcal660 kJ
  • Proteiinia9,02 g
  • Hiilihydraatteja7,97 g
  • Rasvaa10,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille