• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalainen salaatti

Kreikkalainen salaatti on klassikko, joka on monen ruokailijan mieleen. Raikas salaatti sopii alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi.
Kreikkalainen salaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta

Kastike

    • 3/4dlPirkka ekstra neitsytoliiviöljyä
    • 1/4dlviinietikkaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • ripaussuolaa
    • 2valkosipulinkynttä murskattuna

Valmistus

alle 15 min
  1. Levitä salaatti vadille. Viipaloi tai paloittele tomaatit ja kurkku. Kuori ja leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
  2. Lado tomaatti-, kurkku- ja sipuliviipaleet kerroksittain salaatin päälle tai asettele ne kauniisti salaattipedille. Levitä valutetut juustokuutiot salaattiainesten päälle ja koristele oliiveilla.
  3. Ripottele pinnalle oreganoa. Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarjoa lisäksi maalaisleipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 209 kcal874 kJ
  • Proteiinia6,36 g
  • Hiilihydraatteja3,68 g
  • Rasvaa18,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2