• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kreikkalaiset uunisilakat

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin resepti vain noin 1,45 €/annos.
Kreikkalaiset uunisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 225 kcal / annos (190g)

Ainekset

4 annosta
    • 600gsilakkafileitä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 4rklsitruunanmehua
    • 5valkosipulinkynttä
    • 2rkltuoretta minttua
    • 1rklminioliivitölkin öljyä
    • 2( n. 150 g)tomaattia
    • 1/2sitruunan raastettu kuori

Valmistus

alle 30 min
  1. Levitä silakkafileet työlaudalle nahkapuolet lautaa vasten. Mausta suolalla ja pippurilla. Taita silakat takaisin kalan muotoon ja lado matalaan uunivuokaan, joka on voideltu minioliivitölkin öljyllä.
  2. Raasta sitruunan kuorta koristelua varten ja purista sitruunasta mehu. Valele kalafileet mehulla.
  3. Kuori valkosipulinkynnet. Hienonna 1 valkosipulinkynsi ja jätä 4 kynttä kokonaisiksi. Hienonna mintunlehdet. Levitä kaloille hienonnettu valkosipuli, valkosipulinkynnet ja minttu. Lusikoi kalojen päälle oliivit ja hiukan öljyä purkista. Halkaise miniluumutomaatit tai leikkaa isommat lohkoiksi ja levitä vuokaan.
  4. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes kalan liha muuttuu läpikuultamattomaksi. Ripottele sitruunankuoriraaste koristeeksi. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 190g100 g

  • 225 kcal942 kJ
  • Proteiinia25 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3