• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paprikakeikaus

Paprikakeikaus
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 550 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Nypi rasva, jauhot ja leseet murumaiseksi seokseksi käsin tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää joukkoon vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Nosta jääkaappiin, siksi aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Halkaise paprikat ja poista siemenet. Suikaloi paprikat ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä 5-10 minuuttia, kunnes osa nesteestä on haihtunut. Lisää mausteet.
  3. Kaada paprikaseos voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle. Lisää valutetut salaattijuustokuutiot.
  4. Kauli taikinasta vuoan kokoinen pyöreä levy ja nosta se täytteiden päälle. Painele reunat tiiviiksi ja pistele haarukalla muutama reikä.
  5. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä vuoassaan noin 10 minuuttia ennen kumoamista. Irrota piiras vuoan reunoista esimerkiksi veistä apuna käyttäen ja kumoa tarjoiluvadille.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 550 kcal2 300 kJ
  • Proteiinia17,8 g
  • Hiilihydraatteja38 g
  • Rasvaa36,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua