• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kreivillinen päärynä-sellerisalaatti

Kreivillinen päärynä-sellerisalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 95,1 kcal / 100 g

Ainekset

5 annosta
    • 1appelsiini
    • 2rkltuoretta piparjuurta raastettuna
    • (tai 1-2 tl tuubista)
    • 1/4tlsuolaa
    • mustapippuria
    • 2tlPirkka juoksevaa hunajaa
    • 1rklöljyä
    • 200gHälsinge Grevé -juustoa 17%
    • 2(n. 400 g)kypsää päärynää

Valmistus

alle 30 min
  1. Purista appelsiinista mehu (1 dl). Raasta joukkoon tuoretta, kuorittua piparjuurta. Mausta suolalla, pippurilla ja hunajalla. Lisää öljy ja sekoita.
  2. Leikkaa sellerit vinosti lehdenohuiksi viipaleiksi. Höylää juusto ohuiksi lastuiksi. Rouhi pähkinät pienemmäksi.
  3. Pese päärynät hyvin, halkaise, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat lehdenohuiksi viipaleiksi. Valele päärynäviipaleet heti kastikkeella, jotta tummuminen estyy. Lisää selleriviipaleet ja sekoita varovasti.
  4. Kokoa salaatti kerroksittain päärynä-selleriseoksesta ja juustolastuista. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja koristele salaatti sellerin lehdillä. Tarjoa lämpimän leivän kanssa alku- tai iltapalaksi.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 95,1 kcal398 kJ
  • Proteiinia5,36 g
  • Hiilihydraatteja5,61 g
  • Rasvaa5,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille