Hedelmäinen briesalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Hedelmäinen briesalaatti

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min
  • 259 kcal / annos (180g)

Ainekset

8 annosta
    • 1ruukkuPirkka jääsalaattia
    • 1ruukkurucolaa
    • (n. 50 gpuna- tai salaattisikuria)
    • 1(120 g) pienikeltainen paprika
    • 2(500 g)Pirkka päärynää
    • 1/2sitruunan mehu
    • 200gPirkka tummia rypäleitä
    • 2kiiviä
    • 30gPirkka pinjansiemeniä tai mantelilastuja
    • 2rklbasilikaa hienonnettuna
    • timjamia tai sitruunamelissaa

Kastike

Lisäksi

    • Pirkka croissanteja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Huuhdo ja valuta vihannekset.
  2. Revi salaatit vadille. Leikkaa selleri ohuiksi suikaleiksi ja paprika haarukkapaloiksi. Leikkaa päärynä neljään osaan ja poista siemenkota. Paloittele päärynät. Valele palat sitruunanmehulla. Lisää sellerit, paprikat ja päärynät salaattipedille.
  3. Kuori ja viipaloi kiivit. Asettele kiivit ja rypäleet salaattiin. Paloittele brie haarukkapaloiksi ja levitä vadille.
  4. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivassa pannussa, kunnes ne saavat hiukan väriä. Ripottele pinjansiemenet ja basilika salaatin päälle.
  5. Sekoita kastikeainekset ja pirskottele salaatille juuri ennen tarjoamista. Koristele timjamilla tai sitruunamelissalla. Tarjoa esimerkiksi tuoreiden croissantien kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 180g100 g

  • 259 kcal1 090 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille