Paistettua kuhaa, perunapyreetä ja beurre monté kastiketta
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Vuoden 2012 kokkimaajoukkue on tehnyt tämän ohjeen.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
Paistettu kuha | |
---|---|
600 g | kuhafileetä tai |
öljyä + voita paistamiseen tai | |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | valko- tai mustapippuria tai |
Beurre monté | |
1 rkl | vettä tai |
100 g | voita tai |
1/2 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 tl | sitruunan raastettua kuorta tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Perunapyree | |
1 kg | tai |
2 dl | maitoa tai |
50 g | voita tai |
ripaus | suolaa tai |
Vihreät pavut | |
200 g | tai |
2 rkl | voita tai |
ripaus | tai |
Ravintosisältö
Energia | 592 kJ / 142 kcal |
Rasva | 8 g |
josta tyydyttynyttä | 5,1 g |
Hiilihydraatit | 9,2 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Perunapyree: Kuori perunat ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat käsivatkaimella. Kuumenna maito, kaada perunoiden joukkoon ja sekoita. Ruskista voi pienessä kattilassa tai pannulla. Varo, ettei se pala. Sekoita voi perunapyreen joukkoon. Mausta suolalla.
Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Mausta valutetut pavut voilla ja sormisuolalla.
Beurre monté: Kiehauta vesitilkka kattilassa. Siirrä kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi pieninä paloina voimakkaasti sekoittaen. Lisää uusi pala voita kun edellinen on sulanut. Mausta sitruunanmehulla, -kuorella, suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike paistetujen kalojen päälle. (Lämmitä kastike tarvittaessa hyvin miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.)
Paistettu kuha: Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle ensin öljyä ja sitten vasta voita. Paista kuha rapeaksi paistinpannulla nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista hetki toiseltakin puolelta, jotta pinta saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.