Hyppää sisältöön
Paistettua kuhaa, perunapyreetä ja beurre monté kastikettaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Paistettua kuhaa, perunapyreetä ja beurre monté kastiketta

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Vuoden 2012 kokkimaajoukkue on tehnyt tämän ohjeen.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Paistettu kuha

600 g
 
kuhafileetä
tai
 
öljyä + voita paistamiseen
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
ripaus
 
valko- tai mustapippuria
tai

Beurre monté

1 rkl
 
vettä
tai
100 g
 
voita
tai
1/2 rkl
 
sitruunanmehua
tai
1/2 tl
 
sitruunan raastettua kuorta
tai
ripaus
 
suolaa
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai

Perunapyree

1 kg
 
tai
2 dl
 
maitoa
tai
50 g
 
voita
tai
ripaus
 
suolaa
tai

Vihreät pavut

200 g
 
tai
2 rkl
 
voita
tai
ripaus
 
tai

Ravintosisältö

Energia
592 kJ / 142 kcal
Rasva
8 g
josta tyydyttynyttä
5,1 g
Hiilihydraatit
9,2 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
7,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Perunapyree: Kuori perunat ja leikkaa ne neljään osaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Soseuta valutetut perunat käsivatkaimella. Kuumenna maito, kaada perunoiden joukkoon ja sekoita. Ruskista voi pienessä kattilassa tai pannulla. Varo, ettei se pala. Sekoita voi perunapyreen joukkoon. Mausta suolalla.
Keitä pavut pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Mausta valutetut pavut voilla ja sormisuolalla.
Beurre monté: Kiehauta vesitilkka kattilassa. Siirrä kattila liedeltä. Lisää joukkoon voi pieninä paloina voimakkaasti sekoittaen. Lisää uusi pala voita kun edellinen on sulanut. Mausta sitruunanmehulla, -kuorella, suolalla ja pippurilla. Lusikoi kastike paistetujen kalojen päälle. (Lämmitä kastike tarvittaessa hyvin miedolla lämmöllä, samalla sekoittaen.)
Paistettu kuha: Lämmitä paistinpannu kuumaksi. Lisää pannulle ensin öljyä ja sitten vasta voita. Paista kuha rapeaksi paistinpannulla nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista hetki toiseltakin puolelta, jotta pinta saa hieman väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.