Kuhaa Walewska 2.0Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuhaa Walewska 2.0

Kuha Walewska on klassikkokalaruoka. Tässä uudessa versiossa sienikastike vaahdotetaan paahdetun kuhafileen pinnalle. Lisäkkeenä maistuu palsternakkaduchesse.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 600 g)kuhafileetä
    • öljyä ja voita paistamiseen
    • 1/2tlsuolaa
    • 1pkt(150 g)mietoon suolaliemeen säilöttyjä suppilovahveroita
    • 1dlalkoholitonta chardonnay valkoviiniä (esim. Rawson´s Retreat)

Palsternakkaduchesse

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista ensin palsternakkaduchesse. Keitä kuoritut palsternakat ja perunat kypsiksi.
  2. Valuta vesi pois kattilasta, ota sivuun kaksi pientä palsternakkaa koristelua varten ja lisää kattilaan kerma, voi ja suola. Soseuta seos tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää jäähtyneeseen seokseen keltuaiset ja sekoita tasaiseksi.
  3. Nostele seos pursotinpussiin ja pursota halkaisijaltaan 3-4 cm:n kokoisia ruusukkeita leivinpaperille uunipellille.
  4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia kauniin kullanruskeiksi. Pidä lämpiminä.
  5. Valmista sienivaahto. Huuhdo suolatut suppilovahverot. Puristele sienet kuiviksi. Pane sienet kattilaan. Lisää kerma ja valkoviini. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon ja painele sekaan kaikki neste myös sienistä. Lisää liemen joukkoon noin 2 rkl puristeltuja sieniä ja kaada takaisin kattilaan. Jätä sivuun.
  6. Paista kuhafileet kuumalla pannulla öljyn ja voin seoksessa molemmin puolin kypsiksi ja kauniin kullankeltaisiksi. Nosta sivuun ja pidä lämpiminä.
  7. Alenna lämpöä ja lisää pannulle tilkka öljyä sekä loput kuiviksi puristellut suppilovahverot ja neljään osaan leikatut keitetyt palsternakat. Paista parin minuutin ajan tai kunnes palsternakan pinta on saanut kaunista paistoväriä.
  8. Kuumenna sieniliemi ja soseuta seos sauvasekoittimella kuohkeaksi vaahdoksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
  9. Kokoa annokset heti. Asettele lautasien pohjalle duchesseruusukkeita, nosta päälle kuhafilee, paistettuja suppilovahveroita ja palsternakkaa. Viimeistele annokset sienivaahdolla.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu