Kuhafileet ja sitruuna-voikastike
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Raikkaan sitruunainen voikastike on ihana makupari paistetulle vaalealle kalalle. Tarjoa kuha ja sitruunakastike ruokaisan salaatin kanssa. Resepti: Kalaasi -blogi. Noin 4,90€/annos.*
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
600 g | nahatonta kuhafileetä tai |
2 rkl | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | mustapippuria tai |
Sitruuna-voikastike | |
---|---|
2 | sitruunaa tai |
1 (60 g) pieni | sipuli tai |
100 g | Pirkka voita tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
2 | kevätsipulin vartta hienonnettuna tai |
Salaatti | |
1/2 (à 225 g) | tai |
100 g | kurkkua tai |
n. 50 g | kevätsipulia hienonnettuna tai |
2 | kananmunaa keitettynä tai |
Valmistus
30 - 60 min
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta toisesta sitruunasta kuori. Purista molempien sitruunoitten mehu (noin 3/4 dl). Hienonna kuorittu sipuli.
Sulata nokare voita (noin 1 rkl) kattilassa ja kuullota sipulia hetki, läpikuultavaksi. Älä ruskista.
Lisää joukkoon sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Anna kastikkeen kiehahtaa hetki kasaan. Paloittele loppu voi. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi sekaan, niin että kastike paksuuntuu. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja kevätsipulilla.
Huudo ja paloittele salaatti ja kurkku. Hienonna loput kevätsipulit. Kuori ja paoittele keitetyt kanamunat. Kokoa salaatti kauniisti tarjoiluvadille.
Paloittele kuhafileet annospaloiksi. Ruskista voi pannulla ja paista kuhafileitä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
Tarjoa fileet salaatin ja sitruuna-voikastikkeen kanssa.
Jos sitruuna-voikastiketta jää yli, säilyy se jääkaapissa muutaman päivän. Voit lämmittää kastiketta varovasti uutta käyttöä varten. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min2,8(91 arviota)
- yli 60 min3,7(19 arviota)
- yli 60 min3,5(40 arviota)
- 30 - 60 min3,0(121 arviota)
- 30 - 60 min4,7(13 arviota)
- 30 - 60 min3,1(43 arviota)
- 30 - 60 min4,3(13 arviota)
- 30 - 60 min4,6(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (37 arviota)
- Ei tullut kastiketta1 vuosi sittenEi tullut kastiketta, vaan sitruunalla maistuvaa voita jota levitettiin kalan päälle. Vatkatessa siis kuuma sitruunamehu ja kylmä voi muuttuivat haaleaksi ja voi jämähti. Otin ennen voin lisäämistä kattilan pois liedeltä ohjeen mukaan, ja sitruunamehua oli tarkalleen ohjeen mukainen 3/4 desiä. Olisiko kuitenkin pitänyt vatkata liedellä miedolla lämmöllä? Mikä meni vikaan?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenVoi kannattaa lisätä pienissä erissä koko aja sekoittaen ja lisätä seuraava pala voita vasta kun edellinen on sulanut kastikkeen joukkoon. Jos voi ei meinaa sulaa, voi kattilan laittaa hetkeksi takaisin levylle miedolle lämmölle. Varo kuitenkin kuumentamasta kastiketta liikaa, jotta voi ei täysin sula ja kastikkeen rakenne ei juoksetu.