Kuhafileet ja sitruuna-voikastike
Raikkaan sitruunainen voikastike on ihana makupari paistetulle vaalealle kalalle. Tarjoa kuha ja sitruunakastike ruokaisan salaatin kanssa. Resepti: Kalaasi -blogi. Noin 4,90€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600gnahatonta kuhafileetä
- 1tlsuolaa
- 1tlmustapippuria
Sitruuna-voikastike
- 2sitruunaa
- 1(60 g) pienisipuli
- 100gPirkka voita
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- 2kevätsipulin vartta hienonnettuna
Salaatti
- 1/2(à 225 g)Pirkka cosmopolitan-salaattia
- 100gkurkkua
- n. 50gkevätsipulia hienonnettuna
- 2kananmunaa keitettynä
Valmistus
30 - 60 min- Pese sitruunat huolellisesti. Raasta toisesta sitruunasta kuori. Purista molempien sitruunoitten mehu (noin 3/4 dl). Hienonna kuorittu sipuli.
- Sulata nokare voita (noin 1 rkl) kattilassa ja kuullota sipulia hetki, läpikuultavaksi. Älä ruskista.
- Lisää joukkoon sitruunanmehu ja -kuoriraaste. Anna kastikkeen kiehahtaa hetki kasaan. Paloittele loppu voi. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi sekaan, niin että kastike paksuuntuu. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja kevätsipulilla.
- Huudo ja paloittele salaatti ja kurkku. Hienonna loput kevätsipulit. Kuori ja paoittele keitetyt kanamunat. Kokoa salaatti kauniisti tarjoiluvadille.
- Paloittele kuhafileet annospaloiksi. Ruskista voi pannulla ja paista kuhafileitä muutaman minuutin ajan molemmin puolin. Mausta fileet suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa fileet salaatin ja sitruuna-voikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Jos sitruuna-voikastiketta jää yli, säilyy se jääkaapissa muutaman päivän. Voit lämmittää kastiketta varovasti uutta käyttöä varten. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 01/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ei tullut kastiketta, vaan sitruunalla maistuvaa voita jota levitettiin kalan päälle. Vatkatessa siis kuuma sitruunamehu ja kylmä voi muuttuivat haaleaksi ja voi jämähti. Otin ennen voin lisäämistä kattilan pois liedeltä ohjeen mukaan, ja sitruunamehua oli tarkalleen ohjeen mukainen 3/4 desiä. Olisiko kuitenkin pitänyt vatkata liedellä miedolla lämmöllä? Mikä meni vikaan?
Voi kannattaa lisätä pienissä erissä koko aja sekoittaen ja lisätä seuraava pala voita vasta kun edellinen on sulanut kastikkeen joukkoon. Jos voi ei meinaa sulaa, voi kattilan laittaa hetkeksi takaisin levylle miedolle lämmölle. Varo kuitenkin kuumentamasta kastiketta liikaa, jotta voi ei täysin sula ja kastikkeen rakenne ei juoksetu.