Kuhakeitto
Kuhakeitto sopii juhlaruoaksi, mutta maistuu myös astetta parempana arkiruokana. Noin 3,80 €/annos*
- 6 annosta
- alle 30 min
Ainekset
6 annosta
- 500gnahatonta kuhafileetä
- n. 8(600-700 g)Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- 1(120 g)sipuli
- 1rklvoita
- 1lvettä
- 1Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
- 2laakerinlehteä
- 1/2-1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta kuohukermaa
- tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Poista kuhafileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Paloittele kuhafilee.
- Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit kattilassa rasvassa.
- Lisää perunat, vesi, annosfondi, laakerinlehdet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (noin 10 minuuttia).
- Lisää kalakuutiot keittoon. Lisää kerma ja keitä, kunnes kuha on kypsää. Ripottele hienonnettua tilliä keiton pinnalle. Tarkista maku.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös keittää kalan perkeistä itse kalaliemen. Poista kalasta kidukset. Pane kalan pää ja ruodot kattilaan. Lisää paloitetu sipuli, porkkana, pippureita ja laakerinlehti. Kaada kattilaan 1 l kylmää vettä. Keitä 15-20 minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää noin 1 tl suolaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi