Hyppää sisältöön
KuhakeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kuhakeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
Kuhakeitto sopii juhlaruoaksi, mutta maistuu myös astetta parempana arkiruokana.

    Ainekset

    6 annosta
    500 g
     
    nahatonta kuhafileetä
    tai
    n. 8 (600–700 g)
     
    tai
    1 (120 g)
     
    sipuli
    tai
    1 rkl
     
    voita
    tai
    1 l
     
    vettä
    tai
    1
     
    Knorr Fond "du Chef" kala-annosfondi
    tai
    2
     
    laakerinlehteä
    tai
    1/2–1 tl
     
    suolaa
    tai
    ripaus
     
    mustapippuria
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
     
    tuoretta tilliä hienonnettuna
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    288 kJ / 69 kcal
    Rasva
    3,5 g
    josta tyydyttynyttä
    2,2 g
    Hiilihydraatit
    4,7 g
    josta sokereita
    0,6 g
    Proteiini
    4,5 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    alle 30 min
    Poista kuhafileistä ruodot leikkaamalla pois ohut kiilamainen pala selkäruodon suuntaisesti. Paloittele kuhafilee.
    Kuori ja paloittele perunat. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit kattilassa rasvassa.
    Lisää perunat, vesi, annosfondi, laakerinlehdet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä (noin 10 minuuttia).
    Lisää kalakuutiot keittoon. Lisää kerma ja keitä, kunnes kuha on kypsää. Ripottele hienonnettua tilliä keiton pinnalle. Tarkista maku.
    Vinkki! Voit myös keittää kalan perkeistä itse kalaliemen. Poista kalasta kidukset. Pane kalan pää ja ruodot kattilaan. Lisää paloitetu sipuli, porkkana, pippureita ja laakerinlehti. Kaada kattilaan 1 l kylmää vettä. Keitä 15–20 minuuttia. Siivilöi liemi ja lisää noin 1 tl suolaa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Kuhafilee, Viro
      Hinta 44,90/kg
      Vain myymälästä
    • Pirkka suomalainen kiinteä peruna 2 kg
      Hinta 2,29/kpl
      1,15/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
      Hinta 1,45/kpl
      362,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 125g
      Hinta 0,99/kpl
      7,92/kg
    • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
      Hinta 0,85/kpl
      40,48/kg
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
      Hinta 1,19/kpl
      5,95/l
    • Järvikylä tilli ruukku Suomi
      Hinta 1,69/kpl
    • Peruna kiinteä pesty/mullattu Suomi
      Hinta 1,39/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen yleisperuna 1kg
      Hinta 2,09/kpl
      2,09/kg
    • Sipuli
      Hinta n. 0,13/kpl
      1,29/kg
    • Pirkka sipuli 350g Suomi 2lk
      Hinta 0,95/kpl
      2,71/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka laakerinlehti 4g
      Hinta 0,79/kpl
      197,50/kg
    • Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4g
      Hinta 1,15/kpl
      287,50/kg
    • Jozo jodioitu hienosuola 600g
      Hinta 1,75/kpl
      2,92/kg
    • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
      Hinta 1,19/kpl
      1,19/kg
    • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
      Hinta 1,29/kpl
      58,64/kg
    • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
      Hinta 1,19/kpl
      44,07/kg
    • Valio Luomu kuohukerma 2dl laktoositon
      Hinta 1,65/kpl
      8,25/l
    • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/l
    • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
      Hinta 1,69/kpl
    • Pirkka tilli 50g
      Hinta 2,19/kpl
      43,80/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,3 (91 arviota)

    • Kattis
      7 kuukautta sitten
      Keitin liemen päästä ja ruodoista ja kuullostin purjon sipulin sijasta. Ja lisäsin vielä katkarapuja pari kourallista. Koristelun kevätsipulilla. Tuli maukas ja hyvä keitto.
    • Dani
      1 vuosi sitten
      Korvasin kalaliemikuution hummerifondilla (2rkl) tulee soppaan hyvä väri ja maku.
    • Sepe 78
      1 vuosi sitten
      Hyvä resepti,käytin sitruunapippuria ja korjauksen valkoviiniä ja hyvää tuli ja kiitos siitä ettei ollut porkkanaa !
    • Emilii
      1 vuosi sitten
      Melko laimea liemi tuli, maustaa sai reilummin