Maukas madekeitto
Madekeitto maustetaan kokonaisilla fenkolinsiemenillä. Kermalisäys ja tilli viimeistelevät maun. Tämäkin resepti vain n. 2€/annos*.
8 annosta30 - 60 min180 kcal / annos (350g)
Ainekset
8 annosta
- n. 800gmadetta fileenä
- 1/2tlsuolaa
- 1-2rklvoita
- 1(100 g)sipuli
- 1(150 g)pieni purjo
- 1-2(250 g)palsternakkaa
- 2(200 g)Pirkka porkkanaa
- 1tlfenkolinsiemeniä
- 6-8(600 g)Pirkka kiinteää perunaa (vihreä pussi)
- n. 1lvettä
- 2Knorr kalaliemikuutiota tai Fond "du Chef"
- kala-annosfondia
- 15kokonaista mustapippuria
- 1-2dlPirkka kuohukermaa
- 1dltilliä hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele perattu ja fileoitu made. Ripottele kalalle suola.
- Hienonna sipuli ja suikaloi halkaistu huuhdottu purjo. Leikkaa kuoritut palsternakat ja porkkanat reiluiksi suikaleiksi. Kuutioi kuoritut perunat.
- Kuullota sipulia ja purjoa rasvassa kattilassa. Lisää palsternakat, porkkanat sekä fenkolinsiemenet ja kuullota vielä hetki. Lisää perunat, (kiehautettu) vesi, pippurit ja liemivalmiste. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
- Keitä noin 10-15 minuuttia, kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
- Lisää kalapalat keittoon ja keitä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Sekoita joukkoon kerma ja tilli. Kuumenna keitto ja tarkista maku. Tarjoa madekeitto ruisleivän kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös keittää kalaliemen itse, katso ohje K-Ruoka.fi: madekeitto. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 180 kcal761 kJ
- Proteiinia 16 g
- Hiilihydraatteja14 g
- Rasvaa6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi