Grillattu Jerk-broileri
Kevyesti tuliset, grillatut Jerk-broilerin koivet kuuluvat ainakin kertaalleen kesän grillimenuun.
- 4 annosta
- yli 60 min
Ainekset
4 annosta
- 4(n. 1,2 kg)kanankoipea
Marinointitahna
- 1rklsavupaprikajauhetta
- 1tlmustapippuria
- 3rklsuolaa
- 1/2rklvalkosipulijauhetta
- 1/2rklsipulijauhetta
- 1tlcayennepippuria
- 1tlkuminaa
- 1rklsokeria
- 1/2tlkanelia
- 1/2tlmaustepippuria
- 1-2(1 dl)sitruunan mehu
- 1ruukkulehtipersiljaa
- 1dlrypsiöljyä
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kuivamausteet. Purista sitruunanmehu ja hienonna lehtipersilja. Lisää sitruunanmehu, lehtipersilja ja rypsiöljy kuivamausteisiin.
- Valmista koivet. Hiero marinointitahna koipiin kauttaaltaan. Anna koipien maustua peitettynä kylmässä 2 tuntia. Ota koivet lämpimään tunti ennen grillausta. Laita paistomittari yhteen koipeen.
- Grillaa koipia maksimilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes pinnassa hyvä väri. Jatka grillaamista epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 20-25 minuuttia koiven tai kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Anna koipien vetäytyä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua.
- Valmistus uunissa: Valmistele liha kuten edellä. Paista pannulla koipien pintaan hyvä väri. Kypsennä tasalämmöllä 200 tai kiertoilmauunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Anna koipien vetäytyä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoamista.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi