• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Grillattu Jerk-broileriReseptin teki kumppani

Grillattu Jerk-broileri

Kevyesti tuliset, grillatut Jerk-broilerin koivet kuuluvat ainakin kertaalleen kesän grillimenuun.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 1,2 kg)kanankoipea

Marinointitahna

    • 1rklsavupaprikajauhetta
    • 1tlmustapippuria
    • 3rklsuolaa
    • 1/2rklvalkosipulijauhetta
    • 1/2rklsipulijauhetta
    • 1tlcayennepippuria
    • 1tlkuminaa
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlkanelia
    • 1/2tlmaustepippuria
    • 1-2(1 dl)sitruunan mehu
    • 1ruukkulehtipersiljaa
    • 1dlrypsiöljyä

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivamausteet. Purista sitruunanmehu ja hienonna lehtipersilja. Lisää sitruunanmehu, lehtipersilja ja rypsiöljy kuivamausteisiin.
  2. Valmista koivet. Hiero marinointitahna koipiin kauttaaltaan. Anna koipien maustua peitettynä kylmässä 2 tuntia. Ota koivet lämpimään tunti ennen grillausta. Laita paistomittari yhteen koipeen.
  3. Grillaa koipia maksimilämmöllä 5 minuuttia tai kunnes pinnassa hyvä väri. Jatka grillaamista epäsuoralla lämmöllä (ei suoraan tulen tai vastuksen päällä, siirrä reunalle tai korkeammalle ritilälle) 20-25 minuuttia koiven tai kunnes lihan sisälämpötila on 75 astetta. Anna koipien vetäytyä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua.
  4. Valmistus uunissa: Valmistele liha kuten edellä. Paista pannulla koipien pintaan hyvä väri. Kypsennä tasalämmöllä 200 tai kiertoilmauunissa 180 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes sisälämpötila on 75 astetta. Anna koipien vetäytyä huoneenlämmössä hetki ennen tarjoamista.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua