Kukkafocaccia
Kukkafocaccia on trendileipä, jonka koristelussa todella pääsee käyttämään luovuutta! Mehevä kukkafocaccia maistuu iltapalana ihan sellaisenaan.
- 12 palaa
- yli 60 min
Ainekset
12 palaa
Taikina
- 4dlvettä
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 1rklsokeria
- 1 1/2tlsuolaa
- 6dlvehnäjauhoja
- 3/4dloliiviöljyä
Pinnalle
- 2(250 g)paprikaa (keltainen ja vihreä)
- 1(90 g)suippopaprika
- 1/2rs(à 250 g)kirsikkatomaatteja
- 50gkesäkurpitsaa
- 50gkukkakaalia
- 1/2(à 70 g)sipuli
- 1/2(à 70 g)punasipulia
- 10mustaa oliivia
- 2oksaarosmariinia
- 1dl(lehti)persiljaa
- 2kevätsipulin vartta
- 3/4dloliiviöljyä
- 1tlsormisuolaa
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna vesi +42-asteiseksi. Sekoita veteen kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää leseet, vehnäjauhot ja oliiviöljy ja alusta tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele taikina jauhotetuin käsin suorakaiteen muotoiseksi (n. 25 cm × 35 cm) levyksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
- Pese kaikki kasvikset ja leikkaa ne suikaleiksi, viipaleiksi ja kuutioiksi makusi mukaan. Hienonna puolet oliiveista kukkien keskustoiksi. Voit suunnitella focaccian koristelua leikkuulaudan päällä.
- Painele kohonneeseen leipään sormella koloja. Voitele leipä oliiviöljyllä. Painele leivän pintaan vihanneksia, oliiveja ja yrttejä kukkien ja niityn muotoon. Valuta pinnalle vielä oliiviöljyä ja ripottele päälle sormisuolaa.
- Paista kukkafocacciaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit käyttää kukkafocacciaan niitä kasviksia, joita sinulta löytyy jääkaapista.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi