Hyppää sisältöön
FocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Focaccia

  • Annosmäärä40 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Pehmoinen herkkuleipä saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista.
  • Laktoositon
  • Vegaaninen
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

40 palaa

Pinnalle

Vuoan voiteluun

Ravintosisältö

  • Energia
    1 609 kJ / 387 kcal
  • Rasva
    18,4 g
  • josta tyydyttynyttä
    2,8 g
  • Hiilihydraatit
    43,9 g
  • josta sokereita
    0,3 g
  • Proteiini
    9,4 g
  • Suola
    2,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Voitele uunipelti tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
  3. Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15–20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (431 arviota)

  • Oispasipsii
    3 kuukautta sitten
    Reseptin kuvaa jo katsomalla on selvää ettei kannata sokeasti seurata ohjetta. Vähemmän jauhoja ja tunteella loput. Hyvä tulee 😅
  • Koko suomi leipoo fani123😍😍
    3 kuukautta sitten
    Oli ihan mahtava ohje. Maistui aivan samalta kun ravintolassa😍😍
  • Hotte
    4 kuukautta sitten
    Olen nyt muutaman kerran tehnyt illan istujaisiin tätä focaccia leipää, ja aina viimeistä murua myöten syöty. Maistuu just sopivasti oliiviöljylle ja sopivasti sormisuolaa päällä 👌. Teen vuokaan.
  • Pettynyt
    4 kuukautta sitten
    Ei ole focacciaa nähnytkään tämä resepti. Olisi toki omat hälytyskellot pitänyt soida jo taikinaa tehdessä, kun jauhoja tuli aivan liikaa verrattuna nesteeseen.
  • Mummi
    5 kuukautta sitten
    Superhyvä!
  • Leipuri_hiiva123lihapullA
    5 kuukautta sitten
    Todella maistuvaa taikinaa ja pikkulapsetkin tykkää
  • Karoliina
    5 kuukautta sitten
    Tämä ei kyllä ollut focaccia. Jauhoja tuli aivan liikaa nesteeseen nähden. Koostumus oli tiivis mutta pehmeä, pinnalta rapea mutta jauhoinen ja hieman ”höttöinen”. Maku ihan ok, mutta ei jatkoon.
  • Leipuri
    5 kuukautta sitten
    Mahtava tosi maukas ja todella helppo
  • K-Kuluttajapalvelu
    7 kuukautta sitten
    Jokuleipoja-11, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muuten kuin uunissa paistamalla.
  • Jokuleipoja-11
    7 kuukautta sitten
    Miten tätä voi tehdä ilman uunia?
  • Hilltop
    11 kuukautta sitten
    Tällä ohjeella tuli ennemminkin pizzataikina, kuin focaccia. En ole aikoihin tehnyt focacciaa, mistä johtuen en muistanut enää ohjetta ja tein tämän mukaan. Ihmettelin tehdessä, että muistelisin taikinan olleen edellisellä kerralla pehmeämpää, kun tällä ohjeella tuli varsin kiinteä taikina. Maku oli kyllä hyvä, mutta rakenteella ei ollut mitään tekemistä focaccian kanssa, vaan oli tosiaan enemmänkin kuin pizza.
  • Lea
    1 vuosi sitten
    Hyvin onnistui!
  • Mestari_kokki
    1 vuosi sitten
    Laitoin 1/2dl vähemmän öljyä ja tuli hyvää
  • Nora kokki
    1 vuosi sitten
    Oli ERITTÄIN namia. Voisi olla enemmän oliiviöljyä. Mutta muuten todella hyvää!
  • Juho
    1 vuosi sitten
    Hyvä resepti ilman mitään muutoksia. Kaikki aineet voisi listata grammoina
  • Pete
    1 vuosi sitten
    Edelleen ohjeessa liikaa jauhoja.
  • ...
    1 vuosi sitten
    Hiivan maku oli aika voimakas. Oliiviöljyä voisi laittaa pinnalle puolet vähemmän mikäli käyttää 30cmx20cm vuokaa, koska oliiviöljyn maku maistuu voimakkaasti. Lisäksi sormisuolaa puolet vähemmän näin pieneen vuokaan. Koostumus ihan mukava, joten plussaa siitä, vaikka leipä ei maistunutkaan siltä mitä odotin. Toki voi vika olla leipurissakin
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kuivahiiva, voit käyttää reseptiin myös kuivahiivaa.
  • Kuivahiiva
    2 vuotta sitten
    Voiko tehdä myös kuivahiivalla?
  • Tyytyväinen
    2 vuotta sitten
    Leivästä tuli tosi hyvää ja maukasta. Itse laitoin päälle 1,5 tl suolaa, ja se riitti ihan hyvin.
  • kultakala
    2 vuotta sitten
    iha ok, en suosittele vuokaa vaan uunipeltiä
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Nimetön, pinnalle tulevasta öljystä ohjeistetaan valuttamaan päälle 1/4 dl ennen kohottamista ja loput kohottamisen jälkeen.
  • Nimetön
    2 vuotta sitten
    Ohjeen ainelistauksessa sanotaan, että 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä ja sitten sanotaan, että päälle myös 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. Itse ohjetekstissä kuitenkin sanotaan, että päälle 1/4dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. 3/4 dl tai 1/4 dl on aika iso ero eli onko ainelistauksessa vai tekstissä virhe?
  • Hyvää ja riittoisaa
    3 vuotta sitten
    Hyvä resepti ja lyhyen säilytys ajan vuoksi puolittu resepti oli täällä ainakin tarpeeks riittoisa yhden illan puuhaksi ja evääksi. Vähän kuiva reunoista, mutta mitä asialle.
  • Syötä nimimerkki2
    3 vuotta sitten
    Niin ja hiivaa en laittanut kuin puoli palaa = 25 g. Riitti hyvin.
  • Syötä nimimerkki
    3 vuotta sitten
    Kokeilin ensin suoriltaan noin, oli tavallaan ihan hyvä, vaan ällö paksu ja lälläri. Seuraavana iltana tein uuden/kautta uudet. Laitoin 2 dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoa = n. 7~7,5 dl. Sitten laitoin kahdelle = x2 , tyyliin 25x35 cm pellille, kostutetuin sormin onnistui helposti. Sitten vermeet päälle : tässä tapauksessa: mustaa oliivia puolikkaana (aivan sama mitä), pientä tomaattia puolikkaana (aivan sama mitä), basilikaa (kuivattu, mauste, varmaan halvinta), valkosipuli (jauhe, mauste, varmaan halvinta), kun ei ollut muutakaan. Öljyt sivelin päälle aurinkokuivattu tomaatin öljyistä. Tavallisen ruskeaksi paistoin ja SITTEN! ; OLI MUUTEN IHAN HYVÄÄ.
  • Pete
    4 vuotta sitten
    Ohjeessa on liikaa jauhoja. 7dl riittää hyvin. Foccaciataikinan tulee olla löysähköä.
  • minä
    4 vuotta sitten
    todella hyvää!!
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Kokeilija, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa lisätä ekstra-neitsytoliiviöljyn määrää. Leivosta kannattaa myös tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa uunin lämpötilaa voi laskea tai paistoaikaa lyhentää.
  • Kokeilija
    4 vuotta sitten
    Maku oli aika hyvä, mutta pohja ja reunat olivat todella kuivat...onko ohjeessa tarpeeksi oliiviöljyä, vai missä olis vika?