FocacciaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Focaccia

Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Focaccia saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista. Noin 0,10€/pala*

  • 40 palaa
  • yli 60 min
  • 186 kcal / 100 g (22g)

Ainekset

40 palaa

Pinnalle

Vuoan voiteluun

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  2. Voitele uunipelti tai uunivuoka (20x30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja paine se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
  3. Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15-20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.

Tiesitkö että...

Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 186 kcal779 kJ
  • Proteiinia7,72 g
  • Hiilihydraatteja21,8 g
  • Rasvaa7,68 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua
  • Kotikokki16.10.2016

    Taikina jäi löysäksi, vaikka noudatin ohjeita. Eikä leipää voinut löysyyden takia voidella ennen uuniin laittoa. (Roiskuttelib pullasudista kuitenkin öljy) leivän pinnalle). Paistoaika oli liian lyhyt. Maku oli pienen sovelluksen ja koheltamisen jälkeen kuitenkin ihan hyvä.

  • K-Kuluttajapalvelu16.10.2016

    Kotikokki, kiitos palautteestasi. Resepti on testattu K-koekeittiöllä. Taikinan kuuluu toki olla pehmeää, mutta ei kuitenkaan todella löysää. Jos taikina jää kovin löysäksi, voi jauhoja käyttää hiukan enemmän. Hyvä kuulla, että olit kuitenkin saanut focaccian onnistumaan.