Focaccia
- Annosmäärä40 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Italialainen klassikoleipä, focaccia, syntyy helposti kotikeittiössäkin. Pehmoinen herkkuleipä saa makua oliiviöljystä, sormisuolasta ja rosmariinista.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
40 palaa
- 4 dl vettä
- 1 pkt (50 g) hiivaa
- 1 1/2 tl suolaa
- 9–10 dl Pirkka vehnäjauhoja
- 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
Pinnalle
- 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä
- 3 tl sormisuolaa
- 2–3 oksaa rosmariinia
Vuoan voiteluun
Ravintosisältö
- Energia1 609 kJ / 387 kcal
- Rasva18,4 g
- josta tyydyttynyttä2,8 g
- Hiilihydraatit43,9 g
- josta sokereita0,3 g
- Proteiini9,4 g
- Suola2,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Kaavi taikina kulhosta ja vaivaa sitä öljytyllä työtasolla 5 minuuttia. Kohota taikina lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Voitele uunipelti tai uunivuoka (20 cm x 30 cm) öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Valuta päälle 1/4 dl öljyä. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Lisää loput öljystä ja ripottele pinnalle sormisuola. Nypi rosmariinista lehtiä ja painele ne leivän pintaan.
- Paista 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla 15–20 minuuttia. Kumoa kypsä leipä vuoasta ja jäähdytä ritilällä. Leikkaa jäähtynyt leipä annospaloiksi.
Vinkki! Focaccian voit valmistaa etukäteen ja pakastaa. Lämmitä leipä uunissa juuri ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(28 arviota)
- yli 60 min3,5(44 arviota)
- yli 60 min2,8(25 arviota)
- yli 60 min3,4(83 arviota)
- yli 60 min3,3(15 arviota)
- yli 60 min4,1(130 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(246 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (431 arviota)
- Oispasipsii3 kuukautta sittenReseptin kuvaa jo katsomalla on selvää ettei kannata sokeasti seurata ohjetta. Vähemmän jauhoja ja tunteella loput. Hyvä tulee 😅
- Koko suomi leipoo fani123😍😍3 kuukautta sittenOli ihan mahtava ohje. Maistui aivan samalta kun ravintolassa😍😍
- Hotte4 kuukautta sittenOlen nyt muutaman kerran tehnyt illan istujaisiin tätä focaccia leipää, ja aina viimeistä murua myöten syöty. Maistuu just sopivasti oliiviöljylle ja sopivasti sormisuolaa päällä 👌. Teen vuokaan.
- Pettynyt4 kuukautta sittenEi ole focacciaa nähnytkään tämä resepti. Olisi toki omat hälytyskellot pitänyt soida jo taikinaa tehdessä, kun jauhoja tuli aivan liikaa verrattuna nesteeseen.
- Mummi5 kuukautta sittenSuperhyvä!
- Leipuri_hiiva123lihapullA5 kuukautta sittenTodella maistuvaa taikinaa ja pikkulapsetkin tykkää
- Karoliina5 kuukautta sittenTämä ei kyllä ollut focaccia. Jauhoja tuli aivan liikaa nesteeseen nähden. Koostumus oli tiivis mutta pehmeä, pinnalta rapea mutta jauhoinen ja hieman ”höttöinen”. Maku ihan ok, mutta ei jatkoon.
- Leipuri5 kuukautta sittenMahtava tosi maukas ja todella helppo
- K-Kuluttajapalvelu7 kuukautta sittenJokuleipoja-11, reseptiä ei valitettavasti ole testattu muuten kuin uunissa paistamalla.
- Jokuleipoja-117 kuukautta sittenMiten tätä voi tehdä ilman uunia?
- Hilltop11 kuukautta sittenTällä ohjeella tuli ennemminkin pizzataikina, kuin focaccia. En ole aikoihin tehnyt focacciaa, mistä johtuen en muistanut enää ohjetta ja tein tämän mukaan. Ihmettelin tehdessä, että muistelisin taikinan olleen edellisellä kerralla pehmeämpää, kun tällä ohjeella tuli varsin kiinteä taikina. Maku oli kyllä hyvä, mutta rakenteella ei ollut mitään tekemistä focaccian kanssa, vaan oli tosiaan enemmänkin kuin pizza.
- Lea1 vuosi sittenHyvin onnistui!
- Mestari_kokki1 vuosi sittenLaitoin 1/2dl vähemmän öljyä ja tuli hyvää
- Nora kokki1 vuosi sittenOli ERITTÄIN namia. Voisi olla enemmän oliiviöljyä. Mutta muuten todella hyvää!
- Juho1 vuosi sittenHyvä resepti ilman mitään muutoksia. Kaikki aineet voisi listata grammoina
- Pete1 vuosi sittenEdelleen ohjeessa liikaa jauhoja.
- ...1 vuosi sittenHiivan maku oli aika voimakas. Oliiviöljyä voisi laittaa pinnalle puolet vähemmän mikäli käyttää 30cmx20cm vuokaa, koska oliiviöljyn maku maistuu voimakkaasti. Lisäksi sormisuolaa puolet vähemmän näin pieneen vuokaan. Koostumus ihan mukava, joten plussaa siitä, vaikka leipä ei maistunutkaan siltä mitä odotin. Toki voi vika olla leipurissakin
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKuivahiiva, voit käyttää reseptiin myös kuivahiivaa.
- Kuivahiiva2 vuotta sittenVoiko tehdä myös kuivahiivalla?
- Tyytyväinen2 vuotta sittenLeivästä tuli tosi hyvää ja maukasta. Itse laitoin päälle 1,5 tl suolaa, ja se riitti ihan hyvin.
- kultakala2 vuotta sitteniha ok, en suosittele vuokaa vaan uunipeltiä
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNimetön, pinnalle tulevasta öljystä ohjeistetaan valuttamaan päälle 1/4 dl ennen kohottamista ja loput kohottamisen jälkeen.
- Nimetön2 vuotta sittenOhjeen ainelistauksessa sanotaan, että 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä ja sitten sanotaan, että päälle myös 3/4 dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. Itse ohjetekstissä kuitenkin sanotaan, että päälle 1/4dl Pirkka ekstra-neitsytoliiviöljyä. 3/4 dl tai 1/4 dl on aika iso ero eli onko ainelistauksessa vai tekstissä virhe?
- Hyvää ja riittoisaa3 vuotta sittenHyvä resepti ja lyhyen säilytys ajan vuoksi puolittu resepti oli täällä ainakin tarpeeks riittoisa yhden illan puuhaksi ja evääksi. Vähän kuiva reunoista, mutta mitä asialle.
- Syötä nimimerkki23 vuotta sittenNiin ja hiivaa en laittanut kuin puoli palaa = 25 g. Riitti hyvin.
- Syötä nimimerkki3 vuotta sittenKokeilin ensin suoriltaan noin, oli tavallaan ihan hyvä, vaan ällö paksu ja lälläri. Seuraavana iltana tein uuden/kautta uudet. Laitoin 2 dl kaurahiutaleita ja loput vehnäjauhoa = n. 7~7,5 dl. Sitten laitoin kahdelle = x2 , tyyliin 25x35 cm pellille, kostutetuin sormin onnistui helposti. Sitten vermeet päälle : tässä tapauksessa: mustaa oliivia puolikkaana (aivan sama mitä), pientä tomaattia puolikkaana (aivan sama mitä), basilikaa (kuivattu, mauste, varmaan halvinta), valkosipuli (jauhe, mauste, varmaan halvinta), kun ei ollut muutakaan. Öljyt sivelin päälle aurinkokuivattu tomaatin öljyistä. Tavallisen ruskeaksi paistoin ja SITTEN! ; OLI MUUTEN IHAN HYVÄÄ.
- Pete4 vuotta sittenOhjeessa on liikaa jauhoja. 7dl riittää hyvin. Foccaciataikinan tulee olla löysähköä.
- minä4 vuotta sittentodella hyvää!!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKokeilija, resepti on testattu K-Koekeittiöllä ohjeen mukaisesti. Voit tarvittaessa lisätä ekstra-neitsytoliiviöljyn määrää. Leivosta kannattaa myös tarkkailla paiston aikana ja tarvittaessa uunin lämpötilaa voi laskea tai paistoaikaa lyhentää.
- Kokeilija4 vuotta sittenMaku oli aika hyvä, mutta pohja ja reunat olivat todella kuivat...onko ohjeessa tarpeeksi oliiviöljyä, vai missä olis vika?