Saaristolaisnäkkileipä
- Annosmäärä2 pellillistä
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Makea saaristolaisnäkkileipä on koukuttavan hyvää. Kokeile sellaisenaan voin kanssa tai esimerkiksi kylmäsavulohen kanssa.
- Laktoositon
- Vegaaninen
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
2 pellillistä
2 1/2 dl | kiehuvaa vettä tai |
1 dl | kaljamaltaita tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | siirappia tai |
1/4 dl | rypsiöljyä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
3 dl | ruisjauhoja tai |
1 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
Ravintosisältö
Energia | 985 kJ / 235 kcal |
Rasva | 4,4 g |
josta tyydyttynyttä | 0,4 g |
Hiilihydraatit | 39,6 g |
josta sokereita | 8,7 g |
Proteiini | 6 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kaada kiehuva vesi kaljamaltaiden päälle ja anna pehmentyä puoli tuntia. Sekoita joukkoon kauraleseet, siirappi, öljy ja suola.
Lisää taikinaan erissä puuhaarukalla sekoittaen ruis- ja vehnäjauhot. Painele lopussa taikina tasaiseksi käsin. Älä vaivaa.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kahden leivinpaperin välissä noin 34 cm x 40 cm:n kokoisiksi ohuiksi levyiksi.
Paista näkkileivät kahdessa erässä 200-asteisen uunin keskitasolla 15–17 minuuttia. Tarkkaile, etteivät reunat pääse palamaan. Nosta näkkärit ritilälle ilman leivinpaperia. Anna jäähtyä peittämättä.
Murra kunnolla kuivunut näkkileipä paloiksi. Säilytä näkkileivät kuivassa paikassa paperipussissa tai peltirasiassa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Tuoppi Kaljamallas 1kgHinta 4,75/kpl4,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500gHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,35/kpl9,57/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Myllärin Luomu Ruisjauho 1kgHinta 2,09/kpl2,09/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,49/kpl3,32/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka ruisjauho 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Myllyn Paras Ruisjauho 1 kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- yli 60 min4,0(30 arviota)
- yli 60 min4,3(38 arviota)
- yli 60 min3,9(280 arviota)
- yli 60 min4,0(60 arviota)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- yli 60 min3,8(35 arviota)
- yli 60 min4,0(17 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (42 arviota)
- Marja4 vuotta sittenKauanko näkkäri säilyy?