• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Paahdettua kirjolohta ja uunijuureksia

Paahdettua kirjolohta ja uunijuureksia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 102 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(580 g)Pirkka kirjolohifileetä (sis. suolaa 1%)
    • ripausmustapippuria

Uunijuurekset

    • 6-9(600 g)Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1tltimjamia tai rosmariinia
    • 1/4tlmustapippuria

Kermaviilikastike

    • 1/2rklsinappia
    • 1/2rklbalsamiviinietikkaa
    • 1/2dltilliä hienonnettuna
    • ripaussuolaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Pyöräytä juurekset ja perunat öljyssä. Mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla. Kaada kasvikset uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  2. Viipaloi kirjolohi ohuiksi viipaleiksi graavin lohen tapaan. Levitä viipaleet vierekkäin leivinpaperin päälle pellille. Mausta pippurilla.
  3. Ota kasvikset pois uunista ja käännä grillivastus päälle 225 asteeseen. Paista kalaviipaleita uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
  4. Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit paistaa kalaviipaleet myös pannulla: ripottele pannulle hieman suolaa ja paista viipaleita kuumalla pannulla noin 10 sekuntia/puoli.

Ravintosisältö per 100 g

  • 102 kcal426 kJ
  • Proteiinia6,23 g
  • Hiilihydraatteja6,41 g
  • Rasvaa5,65 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3