Paahdettua kirjolohta ja uunijuureksia
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Helppo ja herkullinen illallinen syntyy uunijuureksista ja paahdetusta lohesta.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
n. 600 g | kirjolohifileetä tai |
3/4 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Uunijuurekset | |
---|---|
6–9 (600 g) | Pirkka perunaa (keltainen pussi) tai |
1 pkt (500 g) | tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai rosmariinia tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
Kermaviilikastike | |
1 tlk (200 g) | tai |
1/2 rkl | sinappia tai |
1/2 rkl | balsamiviinietikkaa tai |
1/2 dl | tilliä hienonnettuna tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
Ravintosisältö
Energia | 427 kJ / 103 kcal |
Rasva | 5,2 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 7 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 6,2 g |
Suola | 0,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese perunat ja leikkaa ne lohkoiksi. Pyöräytä juurekset ja perunat öljyssä. Mausta suolalla, yrteillä ja pippurilla. Kaada kasvikset uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Poista kirjolohifileestä tarvittaessa ruodot ja ylimääräinen rasva. Viipaloi kirjolohi ohuiksi viipaleiksi graavin lohen tapaan. Levitä viipaleet vierekkäin leivinpaperin päälle pellille. Mausta suolalla ja pippurilla.
Ota kasvikset pois uunista ja käännä grillivastus päälle 225 asteeseen. Paista kalaviipaleita uunin yläosassa noin 5 minuuttia.
Sekoita kermaviilikastikkeen ainekset keskenään.
Vinkki! Voit paistaa kalaviipaleet myös pannulla: ripottele pannulle hieman suolaa ja paista viipaleita kuumalla pannulla noin 10 sekuntia/puoli.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta