Vuohenjuustogratinoitu parsakaalikeittoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Vuohenjuustogratinoitu parsakaalikeitto

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Samettisen parsakaalikeiton kanssa maistuvat herkulliset vuohenjuustoleivät.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
3–4 (300 g)
 
jauhoista perunaa (punainen pussi)
tai
1 rs (300 g)
 
parsakaalin nuppuja (tuore)
tai
150 g
 
purjoa
tai
1 rkl
 
öljyä
tai
n. 7 dl
 
vettä
tai
1
 
laakerinlehti
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1 tl
 
meiramia
tai
1 dl
 
persiljaa hienonnettuna
tai
1 tlk (2 dl)
 
kevytkermaa
tai

Pinnalle

3–6 viipaletta
 
paahtoleipää
tai
1 pkt (200 g)
 
tai
1 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
2 rkl
 
mantelilastuja
tai
 
persiljaa
tai

Ravintosisältö

Energia
380 kJ / 91 kcal
Rasva
5 g
josta tyydyttynyttä
2,7 g
Hiilihydraatit
6,5 g
josta sokereita
2,3 g
Proteiini
4,2 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 30 min

Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaalin kukinnot pienemmiksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Kuullota purjoa öljyssä kattilassa. Pyöräytä öljyssä myös perunat.

Kaada kattilaan vesi ja mausta laakerinlehdellä ja suolalla. Lisää parsakaalit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Sekoita joukkoon meirami, persilja ja kerma. Kuumenna.

Leikkaa vuohenjuustosta 8–12 ohutta viipaletta leipien päälle ja paloittele loppu juusto keiton joukkoon.

Paahda leivät, leikkaa halutessasi reunat pois ja puolita viipaleet vielä kolmioiksi. Nosta jokaiselle kolmiolle vuohenjuustoviipale. Valuta hunajaa juustojen päälle ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja.

Jaa kuuma keitto kuumennetuille lautasille tai kulhoihin. Nosta keittojen päälle 2 kolmioleipää/annos. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes mantelilastut saavat hieman väriä ja juusto lämpenee. Koristele persiljalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Meira laakerinlehti 4g pussi mauste
    Hinta 1,45/kpl
    362,50/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka laktoositon kevytkerma 2dl
    Hinta 0,89/kpl
    4,45/l
  • Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200g
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 4,19/kpl
    16,76/kg
  • Meira Mantelilastu 50g pussi
    Hinta 1,89/kpl
    37,80/kg
  • Purjo ulkomainen
    Hinta n. 1,12/kpl
    4,49/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,35/kpl
    4,70/l
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Järvikylä persilja rkk FI
    Hinta 1,59/kpl
  • Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHT
    Hinta 1,19/kpl
    5,95/l
  • Fazer Paahto Rouhea hapanjuuri paahtoleipä 360g
    Hinta 2,15/kpl
    5,97/kg
  • Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuri
    Hinta 2,25/kpl
    5,23/kg
  • Président Sainte Maure vuohenjuusto 200g
    Hinta 5,09/kpl
    25,45/kg
  • Président Petit Chèvres Doux vuohenjuustoviipaleet 200g
    Hinta 5,75/kpl
    28,75/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350g
    Hinta 4,95/kpl
    14,14/kg
  • Dr. Oetker Mantelilastu 50g
    Hinta 1,99/kpl
    39,80/kg
  • Sallinen Mantelilastu 70g
    Hinta 1,59/kpl
    22,71/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,1 (12 arviota)