Vuohenjuustogratinoitu parsakaalikeitto
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
3–4 (300 g) | jauhoista perunaa (punainen pussi) tai |
1 rs (300 g) | parsakaalin nuppuja (tuore) tai |
150 g | purjoa tai |
1 rkl | öljyä tai |
n. 7 dl | vettä tai |
1 | laakerinlehti tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | meiramia tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
1 tlk (2 dl) | kevytkermaa tai |
Pinnalle | |
---|---|
3–6 viipaletta | paahtoleipää tai |
1 pkt (200 g) | tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
2 rkl | mantelilastuja tai |
persiljaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 381 kJ / 91 kcal |
Rasva | 5 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 6,5 g |
josta sokereita | 2,3 g |
Proteiini | 4,2 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaalin kukinnot pienemmiksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
Kuullota purjoa öljyssä kattilassa. Pyöräytä öljyssä myös perunat.
Kaada kattilaan vesi ja mausta laakerinlehdellä ja suolalla. Lisää parsakaalit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Sekoita joukkoon meirami, persilja ja kerma. Kuumenna.
Leikkaa vuohenjuustosta 8–12 ohutta viipaletta leipien päälle ja paloittele loppu juusto keiton joukkoon.
Paahda leivät, leikkaa halutessasi reunat pois ja puolita viipaleet vielä kolmioiksi. Nosta jokaiselle kolmiolle vuohenjuustoviipale. Valuta hunajaa juustojen päälle ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja.
Jaa kuuma keitto kuumennetuille lautasille tai kulhoihin. Nosta keittojen päälle 2 kolmioleipää/annos. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes mantelilastut saavat hieman väriä ja juusto l ämpenee. Koristele persiljalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,19/kpl4,87/l
- Pirkka meirami 5gHinta 0,85/kpl170,00/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka laakerinlehti 4gHinta 0,79/kpl197,50/kg
- Pirkka suomalainen persilja ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mantelilastu 100gHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Pirkka Parhaat vuohenmaitojuusto Sainte Maure 200gHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Pirkka paahtoleipä 430g vehnä-hapanjuuriHinta 2,25/kpl5,23/kg
- Vaasan Isopaahto vehnä 500 g paahtoleipäHinta 2,35/kpl4,70/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Purjo SuomiHinta n. 0,80/kpl3,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Meira Meirami 5g pussi mausteHinta 0,67/kpl134,00/kg
- Santa Maria Meirami, purkki 8gHinta 1,95/kpl243,75/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Meira laakerinlehti 4g pussi mausteHinta 1,45/kpl362,50/kg
- Santa Maria Laakerinlehti, pussi 4gHinta 1,15/kpl287,50/kg
- Pirkka suomalainen persilja 50gHinta 2,59/kpl51,80/kg
- Järvikylä persilja rkk FIHinta 1,59/kpl
- Sallinen Mantelilastu 70gHinta 1,59/kpl22,71/kg
- Meira Mantelilastu 140gHinta 4,29/kpl30,64/kg
- Peruna jauhoinen harjattuHinta 0,99/kg
- Peruna jauhoinen pestyHinta 1,29/kg
- Chavroux vuohenjuusto 150g ranskalainenHinta 4,15/kpl27,67/kg
- Président Sainte Maure vuohenjuusto 200gHinta 5,09/kpl25,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(29 arviota)
- alle 30 min4,6(40 arviota)
- alle 30 min3,2(13 arviota)
- alle 30 min3,9(93 arviota)
- alle 30 min3,4(28 arviota)
- 30 - 60 min4,7(16 arviota)
- 30 - 60 min3,0(8 arviota)
- alle 30 min4,2(5 arviota)