• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vuohenjuustogratinoitu parsakaalikeitto

Samettisen parsakaalikeiton kanssa maistuvat herkulliset vuohenjuustoleivät.
Vuohenjuustogratinoitu parsakaalikeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 275 kcal / annos (295g)

Ainekset

6 annosta
    • 3-4(300 g)jauhoista perunaa (punainen pussi)
    • 1rs(300 g)parsakaalin nuppuja (tuore)
    • 150gpurjoa
    • 1rklöljyä
    • n. 7dlvettä
    • 1laakerinlehti
    • 1tlsuolaa
    • 1tlmeiramia
    • 1dlpersiljaa hienonnettuna
    • 1tlk(2 dl)kevytkermaa

Pinnalle

Valmistus

alle 30 min
  1. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi. Paloittele parsakaalin kukinnot pienemmiksi. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
  2. Kuullota purjoa öljyssä kattilassa. Pyöräytä öljyssä myös perunat.
  3. Kaada kattilaan vesi ja mausta laakerinlehdellä ja suolalla. Lisää parsakaalit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Poista laakerinlehti ja soseuta keitto. Sekoita joukkoon meirami, persilja ja kerma. Kuumenna.
  5. Leikkaa vuohenjuustosta 8-12 ohutta viipaletta leipien päälle ja paloittele loppu juusto keiton joukkoon.
  6. Paahda leivät, leikkaa halutessasi reunat pois ja puolita viipaleet vielä kolmioiksi. Nosta jokaiselle kolmiolle vuohenjuustoviipale. Valuta hunajaa juustojen päälle ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja.
  7. Jaa kuuma keitto kuumennetuille lautasille tai kulhoihin. Nosta keittojen päälle 2 kolmioleipää/annos. Gratinoi grillivastusten alla 225 asteessa noin 3 minuuttia, kunnes mantelilastut saavat hieman väriä ja juusto lämpenee. Koristele persiljalla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 295g100 g

  • 275 kcal1 150 kJ
  • Proteiinia13 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua