Kukkakaali-pekonipasta

Helppo pastavuoka syntyy pekonista, sulatejuustosta ja kukkavihanneksista. Saat pinnasta rapean murustelemalla pintaan kuivahtanutta leipää. Tämäkin resepti vain n. 1,20€/annos*.
Kukkakaali-pekonipasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 230 kcal / annos (310g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 7 minuuttia. Lisää kukkavihannekset kattilaan ja jatka keittämistä vielä 4 minuuttia. Siivilöi pasta ja kukkavihannekset, säästä osa keitinliemestä.
  2. Ruskista pekoni kuumalla pannulla rapeaksi ja siirrä pekonit lautaselle talouspaperin päälle. Lisää pannulle pekonin rasvaan jauhot ja sekoita miedolla lämmöllä. Lisää pastan keitinlientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää lopuksi sulatejuusto sekä valkosipulinkynsi ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Murenna rapeat pekonit pieniksi muruiksi ja sekoita kastikkeen joukkoon.
  3. Lisää pasta ja kukkavihannekset kastikkeen joukkoon. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele pinnalle leipämurut. Paista uunin grillivastusten alla 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 3/2014. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 310g100 g

  • 230 kcal974 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja31 g
  • Rasvaa8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille32