• Erityisruokavaliot

Pekoni-tomaattipastakastike

Amatriciana eli pekoni-tomaattikastike on peräisin Rooman alueelta. Kastikkeessa käytetään yleensä pancettaa, mutta myös pekoni sopii hyvin.
Pekoni-tomaattipastakastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 539 kcal / annos (300g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Suikaloi pekoni. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuullota niitä öljyssä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää rosmariini ja pekonisuikaleet. Jatka paistamista vielä, kunnes pekoni on saanut hieman väriä.
  2. Lisää pannulle punaviinietikka ja seoksen anna kiehahtaa. Kaada joukkoon kokonaiset tomaatit ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Kuumenna ja tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 539 kcal2 260 kJ
  • Proteiinia17,6 g
  • Hiilihydraatteja61,4 g
  • Rasvaa24,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille8