Pekoni-tomaattipastakastike
Amatriciana eli pekoni-tomaattikastike on peräisin Rooman alueelta. Kastikkeessa käytetään yleensä pancettaa, mutta myös pekoni sopii hyvin.
4 annosta30 - 60 min539 kcal / annos (300g)
Ainekset
4 annosta
- 1pkt(140 g)pekonia
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklöljyä
- 1rkltuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 2rklpunaviinietikkaa
- 1tlk(400 g)kokonaisia kuorittuja tomaatteja
- 1dlvettä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Suikaloi pekoni. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuullota niitä öljyssä pannulla miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää rosmariini ja pekonisuikaleet. Jatka paistamista vielä, kunnes pekoni on saanut hieman väriä.
- Lisää pannulle punaviinietikka ja seoksen anna kiehahtaa. Kaada joukkoon kokonaiset tomaatit ja vesi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannen alla 30-40 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Ota hieman keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Kuumenna ja tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 539 kcal2 260 kJ
- Proteiinia 17,6 g
- Hiilihydraatteja61,4 g
- Rasvaa24,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Tämä pennepasta oli hyvää mutta max kahden hengen annos.
300 grammaa pastaa neljälle on aika vähän.
Herkullinen ja nopea arkiruoka!