• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punajuurikerrospasta

Punajuurikerrospasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

5 annosta
    • 4-5(500 g)Pirkka punajuurta (tuore)
    • 2sipulia
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklöljyä
    • 1/2dlvettä
    • 2dlPirkka ruokakermaa
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • n. 1/2pkt(à 170 g)Valio Aura sinihomejuustoa
    • n. 50gPirkka rucolaa tai tuoretta basilikaa

Pinnalle

    • Valio Aura sinihomejuustoa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese, kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi esimerkiksi monitoimikoneella. Halkaise ja viipaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kuullota kasvikset öljyssä isossa paistokasarissa. Kaada joukkoon vesi ja ruokakerma ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes punajuuri on kypsää.
  3. Keitä pasta sillä aikaa suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja kaada pastan joukkoon tilkka öljyä. Mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Ripottele joukkoon paloiteltu sinihomejuusto ja anna sen sulaa.
  4. Kaada puolet pastasta lämmitettyyn kulhoon, kaada kastiketta ja runsaasti rucolanlehtiä tai basilikaa pastan päälle. Levitä päälle loppu pasta, kastike ja rucolanlehdet. Ripottele punajuuripastan päälle sinihomejuustopaloja makusi mukaan.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 426 kcal1 810 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja54,6 g
  • Rasvaa15,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3