NieriäpiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Nieriäpiirakka

Herkullinen nieriäpiirakka täytetään trendikkäilä marinoiduilla kananmunilla, riisillä ja pinaatilla. Leikkaa voitaikinakuorinen piirakka kauniiksi annospaloiksi.

  • 12 palaa
  • yli 60 min

Ainekset

12 palaa

Marinadi

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Nypi nieriäfileestä ruodot ja leikkaa kookkaiksi paloiksi. Kuumenna kasarissa vesi ja murennetut kasvisliemikuutiot kiehuvaksi ja upota siihen nieriäpalat. Keitä 3-4 minuuttia ja nosta palat reikäkauhalla sivuun jäähtymään.
  3. Lisää hiljalleen kiehuvaan kasvisliemeen puuroriisi ja lisää 5 minuutin kuluttua kananmunat, keitä noin 6 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla kulhoon. Valuta 12 minuuttia kiehunut riisi siivilään, valuta ja kaada sitten takaisin kattilaan. Anna munien kuoren kuivahtaa ja valuta päälle kylmää vettä. Valuta vesi pois. Kuori kananmunat ja anna jäähtyä. Lisää riisin sekaan hienonnetut yrtit.
  4. Sekoita vahvassa muovipussissa keskenään kaikki marinadin ainekset. Lisää sekaan kuoritut kananmunat ja sulje pussinsuu tiukasti. Anna munien maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  5. Kuullota pinaattia pari minuuttia öljyssä. Lisää sekaan kerma, suola ja pippuri.
  6. Kauli sulaneesta voitaikinasta 50 x 20 cm:n kokoinen tasainen levy leivinpaperille uunipellille.
  7. Levitä päälle yrttiriisi, pinaatti, lohipalat ja levyn keskelle valutetut marinoidut kananmunat. Jätä taikinalevyn molempiin pitkiin reunoihin tyhjää tilaa noin muutama sentti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri rullalle. Tiivistä saumakohta, käännä se rullan alle, voitele rullan pinta kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
  8. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Mikäli pinta tummuu liikaa, suojaa se paiston loppuvaiheessa foliolla. Nosta uunista, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua