Nieriäpiirakka
- Annosmäärä12 palaa
- Valmistusaikayli 60 min
Herkullinen nieriäpiirakka täytetään trendikkäilä marinoiduilla kananmunilla, riisillä ja pinaatilla. Leikkaa voitaikinakuorinen piirakka kauniiksi annospaloiksi.
Ainekset
12 palaa
1 pkt (500 g) | tai |
600 g | nahatonta nieriäfileetä tai |
1 l | vettä tai |
2 | kasvisliemikuutiota tai |
1 dl | Pirkka puuroriisiä tai |
6 | kananmunaa tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
1 dl | persiljaa hienonnettuna tai |
2 ps (à 65 g) | tai |
öljyä paistamiseen tai | |
1/2 dl | tai |
ripaus | suolaa ja mustapippuria tai |
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
2 rkl | rouhittuja pistaasipähkinöitä koristeluun tai |
n. 1 tl | seesaminsiemeniä tai |
Marinadi | |
---|---|
2 dl | tai |
1 dl | vettä tai |
2 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Sulata voitaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Nypi nieriäfileestä ruodot ja leikkaa kookkaiksi paloiksi. Kuumenna kasarissa vesi ja murennetut kasvisliemikuutiot kiehuvaksi ja upota siihen nieriäpalat. Keitä 3–4 minuuttia ja nosta palat reikäkauhalla sivuun jäähtymään.
Lisää hiljalleen kiehuvaan kasvisliemeen puuroriisi ja lisää 5 minuutin kuluttua kananmunat, keitä noin 6 minuuttia. Nosta munat reikäkauhalla kulhoon. Valuta 12 minuuttia kiehunut riisi siivilään, valuta ja kaada sitten takaisin kattilaan. Anna munien kuoren kuivahtaa ja valuta päälle kylmää vettä. Valuta vesi pois. Kuori kananmunat ja anna jäähtyä. Lisää riisin sekaan hienonnetut yrtit.
Sekoita vahvassa muovipussissa keskenään kaikki marinadin ainekset. Lisää sekaan kuoritut kananmunat ja sulje pussinsuu tiukasti. Anna munien maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
Kuullota pinaattia pari minuuttia öljyssä. Lisää sekaan kerma, suola ja pippuri.
Kauli sulaneesta voitaikinasta 50 x 20 cm:n kokoinen tasainen levy leivinpaperille uunipellille.
Levitä päälle yrttiriisi, pinaatti, lohipalat ja levyn keskelle valutetut marinoidut kananmunat. Jätä taikinalevyn molempiin pitkiin reunoihin tyhjää tilaa noin muutama sentti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri rullalle. Tiivistä saumakohta, käännä se rullan alle, voitele rullan pinta kananmunalla ja koristele seesaminsiemenillä ja rouhituilla pistaasipähkinöillä. Nosta jääkaappiin 15 minuutiksi.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Mikäli pinta tummuu liikaa, suojaa se paiston loppuvaiheessa foliolla. Nosta uunista, anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(11 arviota)
- 30 - 60 min4,8(12 arviota)
- yli 60 min3,7(9 arviota)
- yli 60 min4,6(188 arviota)
- 30 - 60 min4,5(197 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- 30 - 60 min3,8(46 arviota)
- 30 - 60 min4,2(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (4 arviota)