Kultarannan pumpulikakku
- Annosmäärä12–15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suussa sulavan pumpulikakun salaisuus on perunajauhoissa. Tämä kakku saa uutta twistiä tuoreesta inkivääristä. Halutessasi voit jättää inkiväärin pois tai korvata sen sitruunankuorella.
Ainekset
12–15 annosta
3 | kananmunaa tai |
2 3/4 dl | sokeria tai |
3 1/2 dl | perunajauhoja tai |
3/4 tl | tai |
1 tl | tai |
250 g | vähäsuolaista voita tai |
1 rkl (n. 2 cm:n pala) 1 | tuoretta inkivääriä raastettuna tai luomusitruunan kuori raastettuna tai |
Lisäksi | |
---|---|
voita vuoan voiteluun tai | |
korppujauhoja vuoan jauhotukseen tai | |
Koristeluun | |
tomusokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 2 673 kJ / 639 kcal |
Rasva | 36,4 g |
josta tyydyttynyttä | 22,6 g |
Hiilihydraatit | 73,9 g |
josta sokereita | 40,4 g |
Proteiini | 3,9 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Kiehauta voi ja kaada se kiehuvana taikinan joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Varmista, että voi sekoittuu tasaisesti taikinaan. Lisää lopuksi pienellä terällä raastettu inkivääri ja sekoita.
Voitele iso kahvikakkuvuoka (2 l) ja korppujauhota se huolellisesti. Jos haluat kakusta kokonaan gluteenittoman, voit käyttää korppujauhojen sijaan gluteenittomia korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
Kaada taikina vuokaan ja paista 160–165 asteessa noin 50–55 minuuttia. Varmista kypsyys puisella cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Laita vuoan alle leivinpaperia, sillä taikina saattaa valua reunoilta hieman yli.
Ota valmis kakku uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, vähintään 30 minuuttia.
Kumoa kakku ja siivilöi koristeeksi tomusokeria.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Valio voi 500g suolaamatonHinta 5,95/kpl11,90/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Dansukker Luomu tomusokeri 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker 160g leivinjauheHinta 1,59/kpl9,94/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- InkivääriHinta n. 1,19/kpl7,95/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Tomusokeri 500gHinta 1,29/kpl2,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(243 arviota)
- yli 60 min4,0(138 arviota)
- yli 60 min4,1(117 arviota)
- yli 60 min4,1(143 arviota)
- alle 15 min3,9(169 arviota)
- yli 60 min3,9(313 arviota)
- yli 60 min4,2(151 arviota)
- yli 60 min3,5(74 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (164 arviota)
- Kuiva mutta hyvä2 kuukautta sittenErittäin kuiva, muuten todella hyvä. Kestää myös pakastaminen.
- Kuiva5 kuukautta sittenErittäin kuiva kuivakakku, muuten hyvä.
- PikkuMyy1 vuosi sittenKylmään uuniin ehdottomasti👍
- Tähtisilmä2 vuotta sitten...äitini vinkki perunajauhokakkuihin on laittaa ne kylmään uuniin ja vasta sitten uuni päälle ohjeen mukaan. Näin kakut ei juuri kuohu yli vaan nousee kauniisti. Tätä kannattaa kokeilla.
- Tuija2 vuotta sittenTämä kakku onnistuu, jos vatkaa kunnolla Minulla epäonnistui kerran kaksi ja periksi en antanut. Kokeilin uudestaan ja vatkasin kunnolla yleiskoneella, niin onnistui.
- Jauhopeukaloko?3 vuotta sittenHei. Tuleeko maukas, jos laittaa jauhettua inkivääriä (maustepussista) tuoreen sijaan? Mikä olisi silloin annosteluohje?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenJauhopeukaloko, kakkuun voi halutessaan lisätä tuoreen inkiväärin sijaan noin 1 tl jauhettua inkivääriä. Jauhetulla inkiväärillä maku ei toki ole yhtä raikas kuin tuoreella inkiväärillä. Kakun voi maustaa myös sitruunankuorella.
- Pumpuli4 vuotta sittenMulla kakku jäi kiinni vuokaan niin et oli sit palasina. Melkein tunnin annoin jäähtyä
- Sara4 vuotta sittenMillä suosittelisitte korvaamaan kananmunat?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSara, Kultarannan pumpulikakku on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Kananmuna on usein leivonnan perusraaka-aine, joka mm. kuohkeuttaa kakut. Kananmuna on toki korvattavissa muilla raaka-aineilla, kuten hyvin varustetuista ruokakaupoista saatavilla, veteen sekoitettavilla kananmunankorvikejauheilla (esimerkiksi No Egg -tuote: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/no-egg-200g-kananmunankorvike-gton-0720516010552). Lisäksi piimä, maitorahka, jogurtti sekä banaani- ja hedelmäsoseet sitovat ja mehevöittävät taikinoita. Voit myös käyttää leivinjauhetta hieman tavallista enemmän leipoessasi ilman kananmunaa.
- Martti5 vuotta sittenMulla jo ennestään suunnilleen sama ohje, mutta en laita kakkutaikinaan inkivääriä tai sitruunaa, vaan teen kuorrutuksen kakun päälle ohjeella: 60g pehmeää voita, 100g maustamatonta/sitruunatuorejuustoa, 4 dl tomusokeria, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa kaikki sekaisin ja levitä kakun päälle. Todella hyvää ja suussasulavaa!!
- Susanna5 vuotta sittenMielestäni tuli oikein maukas, laitoin limemehua ja käytin vuoan "jauhoittamiseen" kookoshiutaleita. Hyvin sopii jos pitää kookoksen mausta ❤️
- Mumma5 vuotta sittenPettymys: Pelkkää höttöä, ei tarvitse toiste tehdä.
- Annikki5 vuotta sittenKuivakka lopputulos. Ei mehevä ja ”rasvainen” vaan enemmän pölisevää laatua
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenJaana, valitettavasti meillä ei ole kyseistä reseptiä tallessa.
- Jaana5 vuotta sittenHei Olisi kiva saada perunajauhokakun ohje, joka oli aikoinaan perunajauhopussin kyljessä. Se oli mielestäni helpompi ohje ja onnistui aina. Siitä on varmaan ainakin 20v. ei tullut laitettua ohjetta talteen, sitten se katosi pussista, eikä ole tullut vastaan ohjeita selailessani. Olisin tosi onnellinen jos sen löytäsin. Äidin ja tyttären entisaikojen suosikki.
- Jauhopeukalo5 vuotta sittenGluteeniton vaihtoehto, kunhan et korppujauhota vuokaa
- NamKakkua6 vuotta sittenKuulostaa hyvältä, pitää kokeilla:)
- Mumma6 vuotta sittenMitään mausteita ei tarvita,ei sitruunaa tai inkivääriä,parasta sellaisenaan