• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Kultarannan pumpulikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kultarannan pumpulikakku

Suussa sulavan pumpulikakun salaisuus on perunajauhoissa. Tämä kakku saa uutta twistiä tuoreesta inkivääristä. Halutessasi voit jättää inkiväärin pois tai korvata sen sitruunankuorella.

  • 12-15 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12-15 annosta
    • 3kananmunaa
    • 2 3/4dlsokeria
    • 3 1/2dlperunajauhoja
    • 250gvähäsuolaista voita
    • 1rkl(n. 2 cm:n pala)tuoretta inkivääriä raastettuna
    • tai
    • 1luomusitruunan kuori raastettuna

Lisäksi

    • voita ja korppujauhoja vuoan jauhotukseen

Koristeluun

    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kiehauta voi ja kaada se kiehuvana taikinan joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Varmista, että voi sekoittuu tasaisesti taikinaan. Lisää lopuksi pienellä terällä raastettu inkivääri ja sekoita.
  4. Voitele iso kahvikakkuvuoka (2 l) ja korppujauhota se huolellisesti. Jos haluat kakusta kokonaan gluteenittoman, voit käyttää korppujauhojen sijaan gluteenittomia korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista 160-165 asteessa noin 50-55 minuuttia. Varmista kypsyys puisella cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Laita vuoan alle leivinpaperia, sillä taikina saattaa valua reunoilta hieman yli.
  6. Ota valmis kakku uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, vähintään 30 minuuttia.
  7. Kumoa kakku ja siivilöi koristeeksi tomusokeria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 31 arvostelua