Kultarannan pumpulikakku
Suussa sulavan pumpulikakun salaisuus on perunajauhoissa. Tämä kakku saa uutta twistiä tuoreesta inkivääristä. Halutessasi voit jättää inkiväärin pois tai korvata sen sitruunankuorella.
- 12-15 annosta
- yli 60 min
Ainekset
12-15 annosta
- 3kananmunaa
- 2 3/4dlsokeria
- 3 1/2dlperunajauhoja
- 250gvähäsuolaista voita
- 1rkl(n. 2 cm:n pala)tuoretta inkivääriä raastettuna tai
- 1luomusitruunan kuori raastettuna
Lisäksi
- voita vuoan voiteluun
- korppujauhoj vuoan jauhotukseen
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
- Kiehauta voi ja kaada se kiehuvana taikinan joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Varmista, että voi sekoittuu tasaisesti taikinaan. Lisää lopuksi pienellä terällä raastettu inkivääri ja sekoita.
- Voitele iso kahvikakkuvuoka (2 l) ja korppujauhota se huolellisesti. Jos haluat kakusta kokonaan gluteenittoman, voit käyttää korppujauhojen sijaan gluteenittomia korppujauhoja tai kookoshiutaleita.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 160-165 asteessa noin 50-55 minuuttia. Varmista kypsyys puisella cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Laita vuoan alle leivinpaperia, sillä taikina saattaa valua reunoilta hieman yli.
- Ota valmis kakku uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, vähintään 30 minuuttia.
- Kumoa kakku ja siivilöi koristeeksi tomusokeria.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä ohje ei todellakaan toiminut.Kiehui yli niin ettei vuokaan jäänyt juurikaan mitään....Nyt uunin pesuun.Ihan fiasko ohje.
Mulla kakku jäi kiinni vuokaan niin et oli sit palasina. Melkein tunnin annoin jäähtyä
Millä suosittelisitte korvaamaan kananmunat?
Sara, Kultarannan pumpulikakku on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Kananmuna on usein leivonnan perusraaka-aine, joka mm. kuohkeuttaa kakut. Kananmuna on toki korvattavissa muilla raaka-aineilla, kuten hyvin varustetuista ruokakaupoista saatavilla, veteen sekoitettavilla kananmunankorvikejauheilla (esimerkiksi No Egg -tuote: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/no-egg-200g-kananmunankorvike-gton-0720516010552). Lisäksi piimä, maitorahka, jogurtti sekä banaani- ja hedelmäsoseet sitovat ja mehevöittävät taikinoita. Voit myös käyttää leivinjauhetta hieman tavallista enemmän leipoessasi ilman kananmunaa.
Mulla jo ennestään suunnilleen sama ohje, mutta en laita kakkutaikinaan inkivääriä tai sitruunaa, vaan teen kuorrutuksen kakun päälle ohjeella: 60g pehmeää voita, 100g maustamatonta/sitruunatuorejuustoa, 4 dl tomusokeria, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa kaikki sekaisin ja levitä kakun päälle. Todella hyvää ja suussasulavaa!!
Mielestäni tuli oikein maukas, laitoin limemehua ja käytin vuoan "jauhoittamiseen" kookoshiutaleita. Hyvin sopii jos pitää kookoksen mausta ❤️
Pettymys: Pelkkää höttöä, ei tarvitse toiste tehdä.
Kuivakka lopputulos. Ei mehevä ja ”rasvainen” vaan enemmän pölisevää laatua
Hei Olisi kiva saada perunajauhokakun ohje, joka oli aikoinaan perunajauhopussin kyljessä. Se oli mielestäni helpompi ohje ja onnistui aina. Siitä on varmaan ainakin 20v. ei tullut laitettua ohjetta talteen, sitten se katosi pussista, eikä ole tullut vastaan ohjeita selailessani. Olisin tosi onnellinen jos sen löytäsin. Äidin ja tyttären entisaikojen suosikki.
Jaana, valitettavasti meillä ei ole kyseistä reseptiä tallessa.
Gluteeniton vaihtoehto, kunhan et korppujauhota vuokaa
Kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla:)
Mitään mausteita ei tarvita,ei sitruunaa tai inkivääriä,parasta sellaisenaan