Kultarannan pumpulikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kultarannan pumpulikakku

  • Annosmäärä12–15 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suussa sulavan pumpulikakun salaisuus on perunajauhoissa. Tämä kakku saa uutta twistiä tuoreesta inkivääristä. Halutessasi voit jättää inkiväärin pois tai korvata sen sitruunankuorella.

    Ainekset

    12–15 annosta
    3
     
    kananmunaa
    tai
    2 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    3 1/2 dl
     
    perunajauhoja
    tai
    3/4 tl
     
    tai
    1 tl
     
    tai
    250 g
     
    tai
    1 rkl (n. 2 cm:n pala)
     
    1
     
    tuoretta inkivääriä raastettuna
    tai
    luomusitruunan kuori raastettuna
    tai

    Lisäksi

     
    voita vuoan voiteluun
    tai
     
    korppujauhoja vuoan jauhotukseen
    tai

    Koristeluun

     
    tomusokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    2 649 kJ / 633 kcal
    Rasva
    35,8 g
    josta tyydyttynyttä
    20,2 g
    Hiilihydraatit
    73,9 g
    josta sokereita
    40,4 g
    Proteiini
    3,7 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

    Kiehauta voi ja kaada se kiehuvana taikinan joukkoon samalla varovasti sekoittaen. Varmista, että voi sekoittuu tasaisesti taikinaan. Lisää lopuksi pienellä terällä raastettu inkivääri ja sekoita.

    Voitele iso kahvikakkuvuoka (2 l) ja korppujauhota se huolellisesti. Jos haluat kakusta kokonaan gluteenittoman, voit käyttää korppujauhojen sijaan gluteenittomia korppujauhoja tai kookoshiutaleita.

    Kaada taikina vuokaan ja paista 160–165 asteessa noin 50–55 minuuttia. Varmista kypsyys puisella cocktailtikulla. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Laita vuoan alle leivinpaperia, sillä taikina saattaa valua reunoilta hieman yli.

    Ota valmis kakku uunista ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi, vähintään 30 minuuttia.

    Kumoa kakku ja siivilöi koristeeksi tomusokeria.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,55/kpl
      1,55/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,25/kpl
      2,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka Luomu sitruuna
      Hinta n. 0,68/kpl
      3,99/kg
    • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
      Hinta 4,55/kpl
      11,37/kg
    • Pirkka korppujauho 320g
      Hinta 1,19/kpl
      3,72/kg
    • Dansukker Luomu tomusokeri 500g
      Hinta 2,89/kpl
      5,78/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,34/kpl
      1,34/kg
    • Kolmen Konstin perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Finnamyl 500g Luomu perunajauho
      Hinta 2,15/kpl
      4,30/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
      Hinta 3,89/kpl
      64,83/kg
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,65/kpl
      31,18/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    • Oivariini 400g normaalisuolainen
      Hinta 3,29/kpl
      8,23/kg
    • Inkivääri luomu
      Hinta n. 1,64/kpl
      10,95/kg
    • Myllyn Paras Korppujauho 300g
      Hinta 1,29/kpl
      4,30/kg
    • Moilas korppujauho 350g gluteeniton
      Hinta 3,85/kpl
      11,00/kg
    • Dansukker Tomusokeri 500g
      Hinta 1,75/kpl
      3,50/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (152 arviota)

    • PikkuMyy
      9 kuukautta sitten
      Kylmään uuniin ehdottomasti👍
    • Tähtisilmä
      1 vuosi sitten
      ...äitini vinkki perunajauhokakkuihin on laittaa ne kylmään uuniin ja vasta sitten uuni päälle ohjeen mukaan. Näin kakut ei juuri kuohu yli vaan nousee kauniisti. Tätä kannattaa kokeilla.
    • Tuija
      1 vuosi sitten
      Tämä kakku onnistuu, jos vatkaa kunnolla Minulla epäonnistui kerran kaksi ja periksi en antanut. Kokeilin uudestaan ja vatkasin kunnolla yleiskoneella, niin onnistui.
    • Jauhopeukaloko?
      2 vuotta sitten
      Hei. Tuleeko maukas, jos laittaa jauhettua inkivääriä (maustepussista) tuoreen sijaan? Mikä olisi silloin annosteluohje?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 vuotta sitten
      Jauhopeukaloko, kakkuun voi halutessaan lisätä tuoreen inkiväärin sijaan noin 1 tl jauhettua inkivääriä. Jauhetulla inkiväärillä maku ei toki ole yhtä raikas kuin tuoreella inkiväärillä. Kakun voi maustaa myös sitruunankuorella.
    • Pumpuli
      3 vuotta sitten
      Mulla kakku jäi kiinni vuokaan niin et oli sit palasina. Melkein tunnin annoin jäähtyä
    • Sara
      3 vuotta sitten
      Millä suosittelisitte korvaamaan kananmunat?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Sara, Kultarannan pumpulikakku on testattu K-koekeittiöllämme reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Kananmuna on usein leivonnan perusraaka-aine, joka mm. kuohkeuttaa kakut. Kananmuna on toki korvattavissa muilla raaka-aineilla, kuten hyvin varustetuista ruokakaupoista saatavilla, veteen sekoitettavilla kananmunankorvikejauheilla (esimerkiksi No Egg -tuote: https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/no-egg-200g-kananmunankorvike-gton-0720516010552). Lisäksi piimä, maitorahka, jogurtti sekä banaani- ja hedelmäsoseet sitovat ja mehevöittävät taikinoita. Voit myös käyttää leivinjauhetta hieman tavallista enemmän leipoessasi ilman kananmunaa.
    • Martti
      4 vuotta sitten
      Mulla jo ennestään suunnilleen sama ohje, mutta en laita kakkutaikinaan inkivääriä tai sitruunaa, vaan teen kuorrutuksen kakun päälle ohjeella: 60g pehmeää voita, 100g maustamatonta/sitruunatuorejuustoa, 4 dl tomusokeria, 1 rkl sitruunamehua, 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa kaikki sekaisin ja levitä kakun päälle. Todella hyvää ja suussasulavaa!!
    • Susanna
      4 vuotta sitten
      Mielestäni tuli oikein maukas, laitoin limemehua ja käytin vuoan "jauhoittamiseen" kookoshiutaleita. Hyvin sopii jos pitää kookoksen mausta ❤️
    • Mumma
      4 vuotta sitten
      Pettymys: Pelkkää höttöä, ei tarvitse toiste tehdä.
    • Annikki
      4 vuotta sitten
      Kuivakka lopputulos. Ei mehevä ja ”rasvainen” vaan enemmän pölisevää laatua
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Jaana, valitettavasti meillä ei ole kyseistä reseptiä tallessa.
    • Jaana
      4 vuotta sitten
      Hei Olisi kiva saada perunajauhokakun ohje, joka oli aikoinaan perunajauhopussin kyljessä. Se oli mielestäni helpompi ohje ja onnistui aina. Siitä on varmaan ainakin 20v. ei tullut laitettua ohjetta talteen, sitten se katosi pussista, eikä ole tullut vastaan ohjeita selailessani. Olisin tosi onnellinen jos sen löytäsin. Äidin ja tyttären entisaikojen suosikki.
    • Jauhopeukalo
      4 vuotta sitten
      Gluteeniton vaihtoehto, kunhan et korppujauhota vuokaa
    • NamKakkua
      5 vuotta sitten
      Kuulostaa hyvältä, pitää kokeilla:)
    • Mumma
      5 vuotta sitten
      Mitään mausteita ei tarvita,ei sitruunaa tai inkivääriä,parasta sellaisenaan