• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Liha-pekonivartaat

Liha-pekonivartaat pysyvät mehevinä, koska lihasuikaleet kääräistään pekoniin.
Liha-pekonivartaat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 398 kcal / annos (165g)

Ainekset

4 annosta
    • 500gnaudan ulkofileetä
    • 1pkt(140 g)pekonia
    • 1rklraastettua tuoretta inkivääriä
    • 20puista grillivarrastikkua

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa liha kuudeksi viipaleeksi ja nuiji viipaleet ohuiksi kahden muovin välissä. Leikkaa pihveistä 3-4 sentin suikaleita, yhteensä 20 kappaletta.
  2. Mausta grillauskastike tuoreella inkiväärillä ja kaada siitä desin verran kaksinkertaisen muovipussin pohjalle. Pane lihasuikaleet pussiin ja kääntele ne hyvin marinadissa. Paina ilma pois pussista ja sulje. Anna maustua tunnin ajan huoneenlämmössä (tai jääkaapissa kauemmin).
  3. Levitä lihasuikaleet leikkuulaudalle. Suikaloi pekonit pitkittäin. Kääri lihasuikaleet pekoniin. Pujota lihat varrastikkuihin.
  4. Grillaa tai pariloi noin 5 minuuttia ahkerasti käännellen tai kypsennä 250-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Voitele lopulla marinadilla grillauksen aikana. Tarjoa grillattujen tomaattien ja kesäkurpitsan sekä uusien perunoiden kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä ennen käyttöä.

Ravintosisältö perannos 165g100 g

  • 398 kcal1 670 kJ
  • Proteiinia32,2 g
  • Hiilihydraatteja1,3 g
  • Rasvaa28,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille