Marinoitu porsaan sisäfileeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marinoitu porsaan sisäfilee

Porsaan sisäfilee saa potkua limetin raikastamasta, yrttisestä ja hieman tulisesta marinadista. Possunfilee sopii hyvin esimerkiksi juhlien noutopöytään.

  • 4-10 annosta
  • yli 60 min
  • 100 kcal / annos (65g)

Ainekset

4-10 annosta

Marinadi

    • 1 1/2rkllimetinmehua
    • 2tllimetinkuorta raastettuna
    • 2rklvettä
    • 2rklöljyä
    • 1tlPirkka sambal oelek chilitahnaa
    • 1valkosipulinkynsi hienonnettuna
    • 1/2dltuoretta timjamia hienonnettuna

Koristeeksi

    • tuoretta timjamia

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileestä kalvot ja ruskista kevyesti kuumalla pannulla rasvassa. Hiero fileen pintaan suola ja mustapippuri.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada noin puolet marinadista uunivuokaan. Säästä loput fileen jälkimarinointia varten.
  3. Nosta filee uunivuokaan ja pyörittele filee marinadissa. Työnnä lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 65-70 astetta. Aikaa kuluu noin tunti fileen koosta riippuen. Kääntele fileetä muutaman kerran marinadissa kypsennyksen aikana.
  4. Nosta jäähtynyt filee vuoasta ja viipaloi se. Aseta viipaleet tarjoiluastiaan ja kaada päälle loput marinadista. Anna maustua jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Koristele tarjoiluvati tuoreella timjamilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit kypsentää lihan jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä jääkapissa hyvin peitettynä. Annoksesta riittää noutopöydässä noin 10 henkilölle, pääruokana neljälle.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 100 kcal424 kJ
  • Proteiinia11 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua
  • kale23.11.2018

    Haluaisin vastauksenne.

  • kale23.11.2018

    Hakusanalla: porsaan marinoitu sisäfilee annatte ohjeeksi: Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileestä kalvot ja ruskista kevyesti kuumalla pannulla rasvassa. Hiero fileen pintaan suola ja mustapippuri. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada noin puolet marinadista uunivuokaan. Säästä loput fileen jälkimarinointia varten. Nosta filee uunivuokaan ja pyörittele filee marinadissa. Ota filee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Poista fileestä kalvot ja ruskista kevyesti kuumalla pannulla rasvassa. Hiero fileen pintaan suola ja mustapippuri. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada noin puolet marinadista uunivuokaan. Säästä loput fileen jälkimarinointia varten. Nosta filee uunivuokaan ja pyörittele filee marinadissa. Kysesä pitäisi olla valmiikksi marinoitu filee. Ohje on aivan asiaton!!! En poista enää kalvoja marinoidusta fileestä. Se olisi pitänyt tehdä jo ennen tuotteen pakkausta.

  • K-Kuluttajapalvelu23.11.2018

    Kale, kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että resepti on aiheuttanut pettymyksen. Tässä reseptissä on tarkoitus käyttää marinoimatonta porsaan sisäfileetä. Lihalle tehdään reseptissä itse marinadi.