• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kuningattarenkakku

Kuningattarenkakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • yli 60 min
  • 224 kcal / annos (100g)

Ainekset

16 annosta

Pohja

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 1/2dlsitruunanmehua
    • 1dlvettä

Mansikkatäyte

    • 3liivatelehteä
    • 5dl(250 g)pakastemansikoita
    • 3/4dlsokeria
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 2dlvispikermaa
    • 1rklsitruunanmehua

Mangotäyte

    • 2liivatelehteä
    • 1dlrahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 1/2tlsitruunan raastettua kuorta
    • 1rklsitruunanmehua

Pinnalle

    • 250gvaaleanpunaista marsipaania
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
  2. Pane mansikka- ja mangotäytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta kohmeiset mansikat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti mansikkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehutilkka ja liuota siihen 3 vedestä puristettua liivatelehteä. Kaada liivateseos mansikka-kermaseokseen ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Nosta täyte jääkaappiin.
  3. Valuta jääkaappikylmät mangot hyvin ja soseuta ne. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun ja kaada seos mangotäytteen joukkoon sekoittaen. Nosta täyte kylmään.
  4. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt niin, että kostutat alinta vähiten. Levitä kostutetulle pohjalevylle noin puolet mansikkatäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy pohjan päälle, kostuta ja täytä mangotäytteellä. Nosta päällimmäinen kakkulevy kakun päälle, kostuta ja levitä sille loput mansikkatäytteestä. Nostele mansikkatäytettä enemmän kakun keskelle kohottamaan kakkua.
  5. Anna kostua kylmässä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Valmista sen jälkeen marsipaanikuorrutus ja päällystä kakku.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 224 kcal938 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille7
  • K-Kuluttajapalvelu11.10.2016

    Hei Ananas! Voisit mangon sijaan kokeilla käyttää säilykepersikkaa, josta myös saa sileän soseen.

  • Ananas11.10.2016

    Kävisiköhän mangon tilalle ananas? Tekisi mieli kokeilla tuota mutta mango hieman arveluttaa.