Kuningattarenkakku
Kuningatarkakku on juhlava täytekakku, jonka täytteessä maistuu mansikka ja mango. Tarjoa äiteinpäivänä perheen kuningattarelle.
16 annostayli 60 min224 kcal / annos (100g)
Ainekset
16 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1 1/2dlsokeria
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1/2dlperunajauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- 1/2dlsitruunanmehua
- 1dlvettä
Mansikkatäyte
- 3liivatelehteä
- 5dl(250 g)pakastemansikoita
- 3/4dlsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 2dlvispikermaa
- 1rklsitruunanmehua
Mangotäyte
- 2liivatelehteä
- 1tlk(425 g)Pirkka mangoviipaleita
- 1dlrahkaa
- 1/2dlsokeria
- 1/2tlsitruunan raastettua kuorta
- 1rklsitruunanmehua
Pinnalle
- 250gvaaleanpunaista marsipaania
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kumoa hieman jäähtyneenä.
- Pane mansikka- ja mangotäytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta kohmeiset mansikat. Mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se varovasti mansikkasoseen joukkoon. Kuumenna sitruunamehutilkka ja liuota siihen 3 vedestä puristettua liivatelehteä. Kaada liivateseos mansikka-kermaseokseen ohuena nauhana, samalla sekoittaen. Nosta täyte jääkaappiin.
- Valuta jääkaappikylmät mangot hyvin ja soseuta ne. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunan kuoriraaste. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan sitruunanmehuun ja kaada seos mangotäytteen joukkoon sekoittaen. Nosta täyte kylmään.
- Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt niin, että kostutat alinta vähiten. Levitä kostutetulle pohjalevylle noin puolet mansikkatäytteestä. Nosta keskimmäinen kakkulevy pohjan päälle, kostuta ja täytä mangotäytteellä. Nosta päällimmäinen kakkulevy kakun päälle, kostuta ja levitä sille loput mansikkatäytteestä. Nostele mansikkatäytettä enemmän kakun keskelle kohottamaan kakkua.
- Anna kostua kylmässä vähintään kolme tuntia, mielellään yön yli. Valmista sen jälkeen marsipaanikuorrutus ja päällystä kakku.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 224 kcal938 kJ
- Proteiinia 5 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Onnistui erittäin hyvin tulkaa maistelemaan voitte tulla maistelemaan tänne minun luokseni pohjoiseen.
hyvä kakku mulle koska oon aikamoinen kuningatar
Hei Ananas! Voisit mangon sijaan kokeilla käyttää säilykepersikkaa, josta myös saa sileän soseen.
Kävisiköhän mangon tilalle ananas? Tekisi mieli kokeilla tuota mutta mango hieman arveluttaa.