• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Paahdettu kurpitsasalaatti

Paahdettu kurpitsasalaatti
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 170 kcal / annos (230g)

Ainekset

4 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja leikkaa kurpitsa reiluiksi paloiksi. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja kuorittu valkosipulinkynsi.
  2. Pyöräytä kurpitsat öljyssä. Mausta chilillä, valkosipulilla suolalla ja pippurilla. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kääntele kurpitsoita kerran paistamisen aikana.
  3. Paloittele kurkku ja hienonna kuorittu punasipuli.
  4. Levitä rucola, kurkku ja sipuli laakealle vadille. Nostele haalea kurpitsaseos salaatille ja murustele pinnalle salaattijuustoa. Paahda kurpitsansiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele salaatin pintaan. Kastikkeeksi sopii tumma balsamiviinietikka. Tarjoa lisäksi tuoretta leipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit ottaa myskikurpitsansiemenet talteen ja paahtaa ne kuivalla pannulla.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 170 kcal724 kJ
  • Proteiinia9 g
  • Hiilihydraatteja6 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua