• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsaranskalaiset ja takuuvarma dippikastike

Tee ranskalaisia perunan tai bataatin sijaan kurpitsasta! Niiden ja takuuvarman dippikastikkeen reseptit ovat Potluck by one -blogista.
Kurpitsaranskalaiset ja takuuvarma dippikastike
Reseptin takana bloggaaja
  • 30 - 60 min

Ainekset

Takuuvarma dippikastike

    • 2dlkermaviiliä
    • 2rklketsuppia
    • 2tlomenaviinietikkaa
    • 1/2tlsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlkuivattua basilikaa
    • ripausmustapippuria

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori myskikurpitsa ja halkaise se pitkittäin kahtia.
  2. Poista siemenet ja rihmasto. Leikkaa kurpitsa ohuiksi tikuiksi.
  3. Sekoita mausteet öljyn sekaan. Laita kurpitsatikut kulhoon, kaada mausteöljy päälle ja sekoita käsin.
  4. Aseta paistoritilä leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Levitä kurpitsatikut ritilälle ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes ranskalaiset ovat sisältä täysin pehmeitä ja pinnalta rapeita.
  5. Valmista dippikastike: Sekoita kaikki aineet keskenään. Anna kastikkeen tekeytyä kylmässä vartin verran.
  6. Tarjoile kurpitsaranskalaiset dipin kanss heti.

Tiesitkö että...

Vikki! Valmista dippikastike ranskalaisten paistuessa tai jo aiemmin, jotta se ehtii maustua hyvin.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua