Kurpitsa-punajuurisalaatti
Kurpitsa ja punajuuri paahtuvat uunissa ihanan meheviksi. Hyödynnä kurpitsa kokonaan ja paahda myös kurpitsan siemenet koristeeksi salaattiin. Noin 2,85€/annos.*
4 annosta30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 1(n. 1,2 kg)myskikurpitsa
- 500gpunajuuria
- 2rklrypsiöljyä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Paahdetut kurpitsansiemenet
- 1(n. 1/2 dl)myskikurpitsan siemenet
- n. 1rklrypsiöljyä
- ripaussuolaa
Lisäksi
- 1tlk(380 g/230 g)Pirkka punaisia linssejä suolaliemessä
- 1prk(365 g/150 g)Pirkka Parhaat vuohenjuustokuutioita
- 4rkloliiviöljyä
- 2rklbalsamiviinietikkaa
- ripaussuolaa ja mustapippuria
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Säästä siemenet paahtamista varten. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pyörittele kurpitsakuutioiden joukkoon puolet öljystä, suolasta ja mustapippurista.
- Kuori punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi. Pyörittele loppu öljy, suola ja mustapippuri punajuurten joukkoon. Pane punajuuret leivinpaperilla vuoratun uunipellin toiseen reunaan.
- Paahda punajuuria 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Nosta pelti uunista ja lisää kurpitsa kuutiot pellin toiselle reunalle. Jatka paahtamista vielä noin 25 minuuttia.
- Poista rihmat kurpitsansiemenistä. Huuhtele ja kuivaa siemenet huolellisesti. Paahda kurpitsan siemeniä pannulla öljyssä keskilämmöllä, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Heiluttele pannua paiston aikana ja vahdi etteivät siemenet pääse palamaan. Mausta siemenet suolalla.
- Valuta linssit ja vuohenjuustokuutiot. Asettele lautasille lehtikaalisekoitusta, paahdettuja punajuuria ja kurpitsoja sekä linssejä. Ripottele pinnalle hiukan murennetut vuohenjuustokuutiot ja kurpitsansiemeniä.
- Sekoita oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja pippuri. Valuta kastiketta salaateille juuri ennen tarjoilua. Tarjoa loppu kastike erikseen.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi