• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kurpitsansiemenleipä

Kurpitsansiemenleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • yli 60 min
  • 223 kcal / 100 g

Ainekset

1 pellillinen

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi noin 42-asteiseksi. Lisää veden joukkoon hunaja, suola, ruisjauhojen joukkoon sekoitettu kuivahiiva ja kurpitsansiemenet. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
  2. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia. Taputtele ja kauli taikina suoraan leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Siirrä levy uunipannulle. Ruuduta taikina taikinapyörällä neliöiksi. Kohota noin 1/2 tuntia.
  3. Voitele leipä vedellä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemeniä. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 223 kcal933 kJ
  • Proteiinia6,48 g
  • Hiilihydraatteja37,4 g
  • Rasvaa5,04 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4