• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tomaatti-rosmariinileipä

Tomaatti-rosmariinileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 205 kcal / 100 g

Ainekset

2 kpl

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, noin 42-asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, suola ja hunaja. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Vaivaa taikina tasaiseksi. Taikina saa jäädä pehmeähköksi. Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 20 minuuttia.
  2. Halkaise kirsikkatomaatit. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kahtia ja vaivaa tasaiseksi. Pyöritä taikinapalat leiviksi. Leivo muutama kirsikkatomaatin puolikas sisään leipiin. Tee leipien pintaan kolme viiltoa terävällä veitsellä ja painele viiltoihin kirsikkatomaatteja. Koristele rosmariinin lehdillä ja siemenillä. Kohota leipiä liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Vähennä uunin lämpö 200-asteiseksi samalla, kun työnnät leivät uuniin. Paista leipiä uunin alimmalla tasolla noin 25 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kääräise jäähtynyt tupaantuliaisleipä sellofaniin ja sulje kauniilla kangas- tai paperinarulla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 205 kcal858 kJ
  • Proteiinia6,7 g
  • Hiilihydraatteja30,6 g
  • Rasvaa6,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille