• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsagnocchit ja herkkusienikastike

Valmista italialaisten gnocchien kanssa herkkusienikastiketta. Kahvia ja kasvisruokaa -blogin reseptin gnoccheissa on käytetty perunan lisäksi kurpitsaa.
Kurpitsagnocchit ja herkkusienikastike
Reseptin takana bloggaaja
  • yli 60 min

Ainekset

Kurpitsagnocchit

    • 200gmyskikurpitsaa
    • suolaa
    • mustapippuria myllystä
    • 200gkeitettyä perunaa
    • 1,5dlriisijauhoa
    • 1tlsuolaa

Herkkusienikastike

    • 1tlk(2 dl)kaurakermaa
    • 5jumboherkkusientä
    • 1keltasipuli
    • 2Pirkka valkosipulinkynttä
    • kourallinentuoretta pinaattia
    • tuoretta tilliä
    • tai
    • tuoretta ruohosipulia
    • mustapippuria myllystä

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat ja keitä ne aivan kypsiksi.
  2. Paahda myskikurpitsa seuraavien vaiheiden mukaisesti. Halkaise pesty kurpitsa varovasti. Koverra lusikalla siemenet ja sisusta pois. Leikkaa lohkoiksi. Asettele lohkot uunivuokaan tai -pellille. Ripottele päälle suolaa ja rouhi pippuria. Paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Poista kuoret.
  3. Muussaa perunat ja kurpitsa haarukalla tai perunasurvimella hienoksi muusiksi. Sekoita ja muussaa kunnes massa on tasaisen oranssia.
  4. Lisää joukkoon suola ja perunajauho. Lisää riisijauhoa hiljalleen jatkuvasti sekoitellen. Taikinan tulisi olla pehmeää mutta muotoiltavaa. Voit tarvittaessa lisätä riisijauhoa vielä, mikäli taikina tuntuu liian pehmeälle. Taikinan vetisyys voi vaihdella sen perusteella, kuinka paljon nestettä kurpitsan ja perunan mukana tulee.
  5. Jaa taikina osiin ja jauhota tarvittaessa alusta. Pyörittele taikinaa pötköksi. Kiinnitä huomiota siihen että taikina pyörii tasaisesti kämmeniesi alla, älä paina tai puristele sitä. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Jos teet gnoccheja ensimmäistä kertaa, kannattaa jättää pötkö vähän paksummaksi, jotta gnocchisi eivät ole liian pieniä. Pyöritä gnoccheja kevyesti haarukkaa vasten, jotta saat pinnalle raitakuvion.
  6. Kypsennä gnocchit. Kuumenna vesi kiehumaan ja ota reikäkauha valmiiksi. Keitä gnocchisi osissa. Pudota niitä kiehuvaan veteen ja odota että ne alkavat kohoilla pinnalle ja liikkua vapaasti kiehuvan veden mukana. Keitä tästä noin minuutin ajan ja nosta sitten lautaselle. Toista kaikkien gnocchien kanssa. Kun olet keittänyt kaikki gnocchisi, käytä ne vielä kevyesti kuumalla öljytyllä pannulla, jotta saat niihin kauniin pinnan. Tämän jälkeen ne ovat valmiita tarjottavaksi!
  7. Valmista herkkusienikastike: Pilko sipuli, herkkusienet ja valkosipuli hienoksi. Kuumenna pannulla kunnes sipuli on kypsää. Lisää joukkoon tölkki kaurakermaa. Sekoittele ja mausta. Anna hautua muutaman minuutin ajan, ja kastikkeesi on valmis tarjoiltavaksi.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua