• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Myskikurpitsa-sieniburgeriReseptin teki kumppani

Myskikurpitsa-sieniburgeri

Mehevissä kasvishampurilaisissa maistuvat makea myskikurpitsa, kotimaiset sienet sekä fetalla ja mintulla maustettu jugurtti.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4valmista hampurilaissämpylää

Pihvit

    • 1(790 g)myskikurpitsa
    • 2rklrypsiöljyä paahtamiseen
    • 1rklsuolaa
    • 2(220 g)keitettyä perunaa
    • 2kananmunaa
    • 3dlkorppujauhoja
    • 4tlvalkosipulijauhetta
    • 1tlkurkumaa
    • 2tljuustokuminaa
    • 1tlcayennepippuria
    • 2tlpaprikajauhetta
    • 2tlsuolaa
    • 3rklrypsiöljyä paistamiseen

Täyte

    • 2dlherkkusieniä tai metsäsieniä hienonnettuna
    • 1(100 g)keltasipuli
    • 1punainen chili
    • 1rklrypsiöljyä
    • 2rklvoita
    • 1tlsuolaa
    • 1/2rs(à 90 g)tuoretta pinaattia

Kastike

    • 1(280 g)pieni kurkku
    • 2pientä valkosipulinkynttä
    • 150gfetaa
    • 1/4ruukkuatuoretta minttua
    • 1dlturkkilaista jogurttia
    • 2tlsitruunanmehua
    • 1/2tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa kurpitsa pituussuunnassa kuorineen neljään lohkoon, poista siemenet ja rihmat lusikalla. Siirrä lohkot leivinpaperin päälle uunipellille. Lisää lohkojen pinnalle rypsiöljyä ja ripaus suolaa. Paahda kurpitsat 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Irrota kurpitsan liha.
  2. Muussaa jäähtyneet kurpitsat ja perunat haarukalla tai sauvasekoittimella (massa saa jäädä vähän rakeiseksi). Lisää massaan kananmunat, 2 dl ohjeen korppujauhoista ja mausteet. Sekoita hyvin. Muotoile massasta 4 pihviä ja pyöritä ne kauttaaltaan korppujauhoissa. Paista pihvejä rypsiöljyssä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä pihvit sivuun odottamaan.
  3. Valmista täyte. Paloittele puhdistetut sienet, suikaloi kuorittu sipuli ja leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Paista sipuleita ja chiliä öljyssä 1 minuutti. Lisää sienet, voi ja suola, ja jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia. Sekoita tuore pinaatti lopuksi sienten ja sipulien joukkoon ja nosta paistos pois liedeltä.
  4. Valmista kastike. Halkaise kurkku pituussuunnassa puoliksi, poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, raasta valkosipulinkynnet, murusta feta ja hienonna minttu. Sekoita joukkoon jugurtti. Mausta sitruunanmehulla ja suolalla. Siirrä kylmään maustumaan.
  5. Kokoa hampurilaiset. Paahda sämpylät, lämmitä pihvit ja sienipaistos tarvittaessa nopeasti pannulla. Lisää pohjien päälle sienipaistos, pihvit, kastike ja kannet.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 16 arvostelua