Kurpitsakääretorttu
Kurpitsaraaste tekee kääretortusta mehevän. Porkkanakakun kuorrutteen makuinen täyte vie kielen mennessään. Tämäkin resepti vain n. 0,55€/annos*.
- 10 annosta
- yli 60 min
- 240 kcal / annos (85g)
Ainekset
10 annosta
- 2dlmyskikurpitsaa hienoksi raastettuna
- 2munaa
- 2dlsokeria
- 2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlkanelia
- 1tlinkivääriä
- 1/2tlmuskottipähkinää
Täyte
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 75ghuoneenlämpöistä voita
- 1 1/2dltomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kurpitsasta kuori pois ja raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kurpitsaraaste varovasti käännellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa torttu sokerin päälle. Anna jäähtyä.
- Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sähkövatkaimella pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri pitkältä sivulta alkaen rullalle. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 240 kcal991 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja31 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Teen usein tätä torttua, suosikki meidän perheessä. Kurpitsan käsittely raasteeksi on kuitenkin aika hidasta ja työlästä. Raastan kerralla koko kurpitsan (tai kaksi) ja pakastan kahden desin annoksina. Osasta tulee sitten kääretorttua, osasta voi tehdä ihanaa kurpitsakeittoa!
Kurpitsakääretorttu mahtavan mehevä ja maukas. Maku ei liian jouluinen, kuten luulin 😊