Kurpitsamokkapalat
Kosteat kurpitsamokkapalat saavat mehevyytensä kurpitsaraasteesta ja öljystä. Pinnan kaunis marmorikuvio on helppo tehdä! Noin 0,15€/pala
- 25 palaa
- yli 60 min
Ainekset
25 palaa
- 1/2(n. 400 g)myskikurpitsaa
- 1levy(100 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (70 %)
- 2dlmaitoa
- 5dlvehnäjauhoja
- 2dlsokeria
- 2tlkardemummaa
- 1tlkanelia
- 1/2tlsuolaa
- 1/4tlmuskottipähkinää
Kuorrutus
- 3 1/2dltomusokeria
- 50gvoita sulatettuna
- 2-3rklkahvia
- 1/2tlDr. Oetker oranssia geeliväriä
Valmistus
yli 60 min- Kuori myskikurpitsa. Raasta kurpitsa raastimen hienolla terällä ja punnitse mokkapaloja varten 300 g raastetta. Rouhi suklaa veitsellä.
- Yhdistä isossa kulhossa kurpitsaraaste, maito ja öljy.
- Sekoita toisessa kulhossa suklaarouhe ja kuivat aineet. Kääntele ne kosteiden ainesten joukkoon.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (30 × 35 cm).
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri, voisula ja kahvi keskenään. Ota seoksesta noin 1/2 desiä sivuun ja värjää se oranssilla geelivärillä. Sekoita loppuun kuorrutteeseen kaakaojauhe ja valuta kuorrute kakkulevyn päälle.
- Valuta oranssia kuorrutetta ruskean päälle raidoiksi ja vedä cocktailtikulla raitoja vastakkaiseen suuntaan, jotta pintaan syntyy marmorikuvio. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen tarjoamista.
Tiesitkö että...
Vinkki! Saat tarvittavan kurpitsamäärän puolikkaasta (n. 400 g) myskikurpitsasta. Oranssi geeliväri tulee kauppoihin syyskuun lopussa. Jos et löydä väriä vielä kaupasta, sekoita ½ tl keltaista ja ¼ tl punaista geeliväriä ja saat oranssin sävyn. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tekisi mieli kokeilla ohjetta mutta eräs yksityiskohta tökkii. Miksi kurpitsa tulee raastettuna? Raastaminen on työlästä enkä ole saanut tähän mennessä yhtään leivosta onnistumaan joihin mikä tahansa kasvis- tai hedelmä tulee raastettuna. leivonnaista tulee kuivakkaa tai se paistuu epätasaisesti. Jos ohjeessa raaka-aine tulee soseena tulos on ollut parempi. Voisiko mokkapaloihin käyttää raasteen sijaan sosetta?
tumpelo, resepti on testattu K-Koekeittiössä käyttämällä raastetta. Sen on tarkoitus mehevoittää mokkapaloja. Voit toki halutessasi kokeilla käyttää soseutettua kurpitsaa. Tarvittaessa vehnäjauhojen määrää voi hiukan lisätä, jos taikina jää liian löysäksi.
Harmittaa miten isotöinen tämä resepti oli normaaleihin mokkapaloihin verrattuna, ja maistui lopulta vain lätteälle kuivahkolle porkkanakakun kopiolle mokkapala-kuorrutteella.
Olen tehnyt jo kahteen otteeseen, ja suunnitelmissa tehdä uudestaan Halloweeniksi! Todella helppo (paitsi kurpitsan raastaminen), hyvän makuinen ja kiva rakenne. Jos on kiire leipoa, kurpitsan voi raastaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin, jolloin ei tarvitse muuta kun yhdistää aineet ja laittaa uuniin. Toimii myös gluteenittomana ja vegaanisena (käytin vaaleaa glut. jauhoseosta, kaurajauhoja ja kauramaitoa). Kaikki joille olen tätä tarjonnut ovat kehuneet ja pyytäneet tekemään uudestaan :)
Missä on gluteeniton Kurpitsa mokkapala resepti? Ja siihen saatavilla olevat gluteenittomat tuotteet?
Gluteeniton, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana. Välitämme toivettasi eteenpäin.
Ihan loistava ja onneksi MUNATON kakku!!!
Ihan hyvä kahvi kakku. Kuin yhdistäisi maustekakun ja porkkanakakun. Pohjasta tuli mehevä, mutta kurpitsa ei juuri maistu kaikkien mausteiden ja suklaamokkakuorrutuksen läpi. Pienellä muuntelulla (vähemmän mausteita ja vaikka tuorejuustopäällys) saattaa jäädä minunkin reseptikirjaani ( ´ ▽ ` )
Tällä ohjeella on todella vähän yhteistä perinteisen mokkapalaohjeen kanssa, jossa ensin vatkataan munat ja sokeri ja pohjassa on kaakaojauhetta. Jos ohje ja tekotapa poikkeaa näin paljon monelle tutusta, siitä olisi hyvä huomauttaa selkeästi tekstissä. Itse lisäsin taikinaan varmuuden vuoksi ja vanhan tottumuksen takia munia ja tuloksena oli lituska pannukakku. Ei tee mieli kokeilla uudestaan :(
Olen lukenut yhtä reseptiä useaan otteeseen ja haluaisin tietää eikä siihen todellakaan kuulu kananmunia 🙂 myskikurpitsa mokkapalat