KurpitsamokkapalatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurpitsamokkapalat

  • Annosmäärä25 palaa
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Kananmunaton
Kosteat kurpitsamokkapalat saavat mehevyytensä kurpitsaraasteesta ja öljystä. Pinnan kaunis marmorikuvio on helppo tehdä!
  • Kananmunaton

Ainekset

25 palaa
1/2 (n. 400 g)
 
myskikurpitsaa
tai
1 levy (100 g)
 
tai
2 dl
 
maitoa
tai
1 dl
 
tai
5 dl
 
tai
2 dl
 
sokeria
tai
2 tl
 
tai
2 tl
 
kardemummaa
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1/4 tl
 
muskottipähkinää
tai

Kuorrutus

3 1/2 dl
 
tomusokeria
tai
50 g
 
voita sulatettuna
tai
2–3 rkl
 
kahvia
tai
1/2 tl
 
tai
2 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 557 kJ / 374 kcal
Rasva
14,8 g
josta tyydyttynyttä
5,1 g
Hiilihydraatit
52,6 g
josta sokereita
34,1 g
Proteiini
5,3 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori myskikurpitsa. Raasta kurpitsa raastimen hienolla terällä ja punnitse mokkapaloja varten 300 g raastetta. Rouhi suklaa veitsellä.

Yhdistä isossa kulhossa kurpitsaraaste, maito ja öljy.

Sekoita toisessa kulhossa suklaarouhe ja kuivat aineet. Kääntele ne kosteiden ainesten joukkoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (30 × 35 cm).

Paista 175-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia tai kunnes levy on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri, voisula ja kahvi keskenään. Ota seoksesta noin 1/2 desiä sivuun ja värjää se oranssilla geelivärillä. Sekoita loppuun kuorrutteeseen kaakaojauhe ja valuta kuorrute kakkulevyn päälle.

Valuta oranssia kuorrutetta ruskean päälle raidoiksi ja vedä cocktailtikulla raitoja vastakkaiseen suuntaan, jotta pintaan syntyy marmorikuvio. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki! Saat tarvittavan kurpitsamäärän puolikkaasta (n. 400 g) myskikurpitsasta. Oranssi geeliväri tulee kauppoihin syyskuun lopussa. Jos et löydä väriä vielä kaupasta, sekoita ½ tl keltaista ja ¼ tl punaista geeliväriä ja saat oranssin sävyn.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka tumma leivontasuklaa 70% 100g RFA
    Hinta 1,49/kpl
    14,90/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Hinta 0,69/kpl
    46,00/kg
  • Juhla Mokka kahvi 500g suodatinjauhatus
    Hinta 6,09/kpl
    12,18/kg
  • Dr.Oetker Geeliväri 15g Oranssi
    Hinta 2,79/kpl
    186,00/kg
  • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
    Hinta 1,99/kpl
    9,95/kg
  • Presidentti kahvi 500g suodatinjauhatus
    Hinta 6,89/kpl
    13,78/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (151 arviota)

  • "Ruokavammanen"
    1 vuosi sitten
    Hei olen hyvin monelle allerginen joten millä voisi korvata suklaan,.mantelin ja pähkinät leivonnassa
  • Herkkupala
    1 vuosi sitten
    Ihanan kosteita mokkapaloja! Kaikki maistaneet on kehuneet kovasti. Jätän suklaan pois yleensä ja toimii vallan mainiosti. Mokan maku tulee kivasti vain päälliseen. Todella toimiva resepti. En tykkää normi mokkapaloista, koska ne on aina tosi kuivia, mutta tällä reseptillä ei tule kuivia, jee!
  • tumpelo
    3 vuotta sitten
    Tekisi mieli kokeilla ohjetta mutta eräs yksityiskohta tökkii. Miksi kurpitsa tulee raastettuna? Raastaminen on työlästä enkä ole saanut tähän mennessä yhtään leivosta onnistumaan joihin mikä tahansa kasvis- tai hedelmä tulee raastettuna. leivonnaista tulee kuivakkaa tai se paistuu epätasaisesti. Jos ohjeessa raaka-aine tulee soseena tulos on ollut parempi. Voisiko mokkapaloihin käyttää raasteen sijaan sosetta?
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    tumpelo, resepti on testattu K-Koekeittiössä käyttämällä raastetta. Sen on tarkoitus mehevoittää mokkapaloja. Voit toki halutessasi kokeilla käyttää soseutettua kurpitsaa. Tarvittaessa vehnäjauhojen määrää voi hiukan lisätä, jos taikina jää liian löysäksi.
  • Höh
    3 vuotta sitten
    Harmittaa miten isotöinen tämä resepti oli normaaleihin mokkapaloihin verrattuna, ja maistui lopulta vain lätteälle kuivahkolle porkkanakakun kopiolle mokkapala-kuorrutteella.
  • Mokkis
    4 vuotta sitten
    Olen tehnyt jo kahteen otteeseen, ja suunnitelmissa tehdä uudestaan Halloweeniksi! Todella helppo (paitsi kurpitsan raastaminen), hyvän makuinen ja kiva rakenne. Jos on kiire leipoa, kurpitsan voi raastaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja laittaa ilmatiiviiseen rasiaan jääkaappiin, jolloin ei tarvitse muuta kun yhdistää aineet ja laittaa uuniin. Toimii myös gluteenittomana ja vegaanisena (käytin vaaleaa glut. jauhoseosta, kaurajauhoja ja kauramaitoa). Kaikki joille olen tätä tarjonnut ovat kehuneet ja pyytäneet tekemään uudestaan :)
  • Gluteeniton
    4 vuotta sitten
    Missä on gluteeniton Kurpitsa mokkapala resepti? Ja siihen saatavilla olevat gluteenittomat tuotteet?
  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    Gluteeniton, reseptiä ei valitettavasti ole testattu gluteenittomana. Välitämme toivettasi eteenpäin.
  • JR
    4 vuotta sitten
    Ihan loistava ja onneksi MUNATON kakku!!!
  • 寿司を食べたい!
    4 vuotta sitten
    Ihan hyvä kahvi kakku. Kuin yhdistäisi maustekakun ja porkkanakakun. Pohjasta tuli mehevä, mutta kurpitsa ei juuri maistu kaikkien mausteiden ja suklaamokkakuorrutuksen läpi. Pienellä muuntelulla (vähemmän mausteita ja vaikka tuorejuustopäällys) saattaa jäädä minunkin reseptikirjaani ( ´ ▽ ` )
  • Maija
    4 vuotta sitten
    Tällä ohjeella on todella vähän yhteistä perinteisen mokkapalaohjeen kanssa, jossa ensin vatkataan munat ja sokeri ja pohjassa on kaakaojauhetta. Jos ohje ja tekotapa poikkeaa näin paljon monelle tutusta, siitä olisi hyvä huomauttaa selkeästi tekstissä. Itse lisäsin taikinaan varmuuden vuoksi ja vanhan tottumuksen takia munia ja tuloksena oli lituska pannukakku. Ei tee mieli kokeilla uudestaan :(
  • Heli
    4 vuotta sitten
    Olen lukenut yhtä reseptiä useaan otteeseen ja haluaisin tietää eikä siihen todellakaan kuulu kananmunia 🙂 myskikurpitsa mokkapalat