Kurpitsaleipä tuorejuustotäytteellä
Kurpitsaleipä tuorejuustotäytteellä on syksyn ihanin kumppani kahvikupposelle! Makea leipä sisältää yllätyksen, sillä valkoinen tuorejuustoraita paljastuu vasta leipää leikatessa. Noin 0,35 €/annos*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
Taikina
- 1/2(n. 400 g)myskikurpitsaa
- 1/2tlinkivääriä
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tljauhettua muskottipähkinää
- 1kananmuna
- 1kananmunan valkuainen
- 2dlsokeria
- 3/4dlPirkka rypsiöljyä
Täyte
- 1kananmunan keltuainen
- 1/2dlsokeria
- 2rklvehnäjauhoja
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja kuutioi myskikurpitsa. Poista siemenet. Paahda kurpitsakuutioita 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Soseuta kurpitsa. Mittaa leipää varten 300 g (n. 3 dl) kurpitsasosetta.
- Vuoraa leipävuoka (tilavuus 2 l) leivinpaperilla.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, valkuainen ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
- Lisää öljy ohuena nauhana muna-sokeriseokseen samalla koko ajan sekoittaen. Sekoita joukkoon kurpitsasose ja kääntele taikinaan lopuksi myös kuivat aineet.
- Sekoita kaikki tuorejuustotäytteen ainekset kulhossa.
- Kaada vuoan pohjalle noin kolmasosa taikinasta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä niin, että reunoille jää yli sentin tila ilman täytettä. Toista uudestaan: levitä päälle puolet lopusta taikinasta ja loput täytteestä. Peitä lopuksi lopulla taikinalla.
- Paista kurpitsaleipää 175-asteisen uunin alatasolla noin tunnin ajan. Anna kurpitsaleivän jäähtyä vuoassa.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
nam