Kurpitsakakku
Kurpitsakakku saa mehevyytensä kurpitsaraasteesta. Porkkanakakusta tuttu kuorrutus ja raikas appelsiini viimeistelevät halloweenin herkkukakun. N. 0,55€/annos.
16 annostayli 60 min281 kcal / 100 g
Ainekset
16 annosta
- 1/2(à 700 g)myskikurpitsaa
- 3kananmunaa
- 3dlsokeria
- 1 1/2dlöljyä
- 3 1/2dlvehnäjauhoja
- 1rklPirkka kanelia
- 1tlPirkka inkivääriä jauhettuna
- 2tlleivinjauhetta
Täyte ja kuorrutus
- 2rs(à 180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 75gpehmeää voita
- 1 1/2dltomusokeria
- 1dlappelsiinituoremehua
- 1dlPirkka appelsiinimarmeladia
- kuorittuna
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa kurpitsasta kuori pois ja raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi (3 dl). Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja kurpitsaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
- Pingota leivinpaperi pienen irtopohjavuoan pohjalle (Ø 18 cm). Taita kaksi leivinpaperiarkkia kaksin kerroin. Aseta arkit kiertämään vuoan sisäreunoja, jotta kakulle jää kohoamisvaraa. Kaada taikina vuokaan.
- Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun hieman jäähtyä ja irrota vuoasta. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.
- Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sähkövatkaimella pehmeä voi, tomusokeri ja vaniljasokeri.
- Jätä tuorejuustokuorrutteesta noin puolet kakun kuorrutusta varten. Nosta kakkupohjan alin kerros tarjoiluvadille. Kostuta pohja appelsiinimehulla. Levitä päälle kerros appelsiinimarmeladia ja tuorejuustotäytettä.
- Nosta toinen pohjalevy päälle ja täytä samoin kuin edellinen väli. Kostuta päällimmäinen kakkupohja alapuolelta. Levitä kakun pinnalle reilu kerros tuorejuustokuorrutetta. Levitä kuorrutetta ohuesti myös kakun reunoille siten, että kakkupohja kuultaa läpi. Siirrä kakku jääkaappiin tekeytymään vähintään muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Koristele kakku rouhituilla pistaasipähkinöillä.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Teemat
Ravintosisältö per 100 g
- 281 kcal1 180 kJ
- Proteiinia 3,86 g
- Hiilihydraatteja33,2 g
- Rasvaa14,8 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvä ja helppo kakku. Teen tätä muutaman kerran joka syksy.
mutta voiko käyttää tavallista kurpitsaa ellei myskikurpitsaa ole saatavilla? Kakkupohjan voi varmaan pakastaa, mutta voiko kuorrutettua kakkua?
Hei Kokeilen..., resepti on testattu K-Koekeittiössä myskikurpitsalla mutta voit kokeilla sitä myös tavallisella kurpitsalla. Kakun voi pakastaa mutta se kannattaa kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen.
Todella hyvän makuinen kakku :D
Kakusta tulee erinomaista kunhan malttaa pitää sitä uunissa riittävän kauan. 50 min jälkeen kakku oli vielä keskeltä raakaa. Marmeladi tekee kakun alemmista kerroksista niin kosteita, että kannattaa harkita appelsiinimehukostutuksen jättämistä pois. Herkullinen ohje!