Roosa nauha -kakku
Leivo Roosan nauha -päivän kunniaksi vaaleanpunainen kakku.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 1omena
- 1tlkanelia
- 150gvoita
- 1 1/2dlruokosokeria
- 3kananmunaa
- 3dlvehnäjauhoja
- 2tlleivinjauhetta
Kostutukseen
- 1dlomenatäysmehua
Kuorrutus
- 150gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1dlkuohu- tai vispikermaa
- 2 1/2dltomusokeria
- Dr. Oetker pinkkiä geeliväriä
Valmistus
yli 60 min- Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (ø 15 cm, laidan korkeus 7 cm).
- Raasta kuorittu omena karkeaksi, mausta raaste kanelilla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon koko ajan tehokkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita sileäksi. Pyöräytä omenaraaste kakkutaikinaan lastalla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista poisottoa. Anna kakun odotella kumoamista 5-10 minuuttia.
- Laita kakku takaisin vuokaan ja kostuta se omenamehulla, peitä kelmulla ja anna kosteuden tasaantua ja kakun jäähtyä.
- Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vatkaa maustamaton tuorejuusto ja kerma kiinteäksi. Lisää tomusokerit ja jatka vatkaamista kunnes kuorrutus on levitettävää. Värjää kuorrutus geelivärillä, lisää väriä tipoittain ja sekoita tasaiseksi.
- Peitä kakun pinta ja reunat kuorrutteella. Pane kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoamista.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat
Kommentoi
Niin hyvää💜
Hyvä resepti!
Aika hyvä :-) :-) :-) :-) :-:-
Oikeastiko, vuoan halkaisija 15 cm?
Pieni kakku, resepti on testattu 15 cm halkaisijaltaan olevalla vuoalla.