• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Roosa nauha -kakku

Leivo Roosan nauha -päivän kunniaksi vaaleanpunainen kakku.
Roosa nauha -kakku
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 1omena
    • 1tlkanelia
    • 150gvoita
    • 1 1/2dlruokosokeria
    • 1rklvaniljasokeria
    • 3kananmunaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta

Kostutukseen

    • 1dlomenatäysmehua

Kuorrutus

    • 150gmaustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 28 %)
    • 1dlkuohu- tai vispikermaa
    • 1dltomusokeria
    • 1 1/2mansikanmakuista tomusokeria
    • vaaleanpunaista karamelliväriä

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (ø 15 cm, laidan korkeus 7 cm).
  2. Raasta kuorittu omena karkeaksi, mausta raaste kanelilla. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon koko ajan tehokkaasti vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja sekoita sileäksi. Pyöräytä omenaraaste kakkutaikinaan lastalla ja kaada taikina vuokaan.
  3. Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista poisottoa. Anna kakun odotella kumoamista 5-10 minuuttia.
  4. Laita kakku takaisin vuokaan ja kostuta se omenamehulla, peitä kelmulla ja anna kosteuden tasaantua ja kakun jäähtyä.
  5. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vatkaa maustamaton tuorejuusto ja kerma kiinteäksi. Lisää tomusokerit ja (karamelliväri) ja jatka vatkaamista kunnes kuorrutus on levitettävää. Peitä kakun pinta ja reunat kuorrutteella. Pane kakku jääkaappiin tunniksi ennen tarjoamista.

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua