Kurpitsalaatikko
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
2 (2 kg) | myskikurpitsaa tai |
n. 3 dl | vettä tai |
1 | appelsiini tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | kuohukermaa tai |
2 tl | fenkolinsiemeniä tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Pinnalle | |
---|---|
60 g | tai |
1–2 tl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai |
25 g | voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 208 kJ / 50 kcal |
Rasva | 3,4 g |
josta tyydyttynyttä | 2,1 g |
Hiilihydraatit | 3 g |
josta sokereita | 2 g |
Proteiini | 1,1 g |
Suola | 0,4 g |
Valmistus
Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja muussaa kurpitsoja loppuvaiheessa kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella.
Sekoita hieman jäähtyneen soseen joukkoon kerma ja kananmuna.
Raasta hyvin pestystä appelsiinista 1 tl kuorta ja purista 1/2 dl mehua. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita appelsiininkuori- ja mehu sekä mausteet kurpitsasoseeseen.
Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Hienonna patonki. Ripottele laatikon pinnalle leipämurut ja hienoksi leikattu rosmariini. Lisää muutama nokare voita.
Kypsennä 150 asteessa 1–1 1/2 tuntia. Nosta lämpötila lopuksi hetkeksi 200-asteeseen, jos haluat leipiin enemmän väriä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Santa Maria Fenkolinsiemen, pussi 13gHinta 0,89/kpl68,46/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- MyskikurpitsaHinta n. 2,15/kpl2,39/kg
- Appelsiini BrunoEtuhinta n. 0,80/kpl2,99/kgnorm. n. 0,94/kpl (3,49/kg)
- AppelsiiniHinta n. 0,97/kpl3,59/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Arla Lempi kuohukerma 2dl luomuHinta 1,39/kpl6,95/l
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Meira Fenkoli 25g kok ps mausteHinta 1,15/kpl46,00/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Järvikylä Rosmariini rasia 20gHinta 3,95/kpl
- Järvikylä rosmariini rkk FIHinta 4,99/kpl
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,4(19 arviota)
- 30 - 60 min3,9(48 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
- yli 60 min4,1(68 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,1(37 arviota)
- yli 60 min3,1(13 arviota)
- yli 60 min3,8(123 arviota)
Arvostele resepti
- Kurmitsa4 vuotta sittenKiva vaihtoehto joulupöytään! Pitänee panna muistiin..
- Tonttuilija6 vuotta sittenHei! Mikä on leivänmurujen tarkoitus laatikon päällä? Voiko ne jättää kokonaan pois, jotta saisin tehtyä luontaisesti gluteenittoman vai mitä voisin laittaa tilalle?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenTonttuilija, voit halutessasi jättää leivänmurut pois tai korvata esimerkiksi gluteenittomilla korppujauhoilla. Leipämurut tuovat hieman rapeutta ja rosmariini makua makeaan laatikkoon.
- Kokeilija6 vuotta sittenKurpitsalaatikko jäi todella löysäksi. Maku oli hyvä
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenKokeilija, harmillista, että laatikko jäi löysäksi. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.