• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
KurpitsalaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kurpitsalaatikko

Fenkolilla ja appelsiinilla maustettu kurpitsalaatikko on kiva vaihtoehto joulupöydän perinteisille laatikoille. Noin 0,65€/annos.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta
    • 2(2 kg)myskikurpitsaa
    • n. 3dlvettä
    • 1appelsiini
    • 1kananmuna
    • 2dlValio Luomu kuohukermaa
    • 2tlfenkolinsiemeniä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Halkaise kurpitsa, poista siemenet ja rihmat. Leikkaa kuoret pois ja kuutioi kurpitsa. Pane kattilaan kurpitsakuutiot ja vesi. Kuumenna ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes kurpitsat pehmenevät. Sekoita välillä ja muussaa kurpitsoja loppuvaiheessa kauhalla. Soseuta sauvasekoittimella.
  2. Sekoita hieman jäähtyneen soseen joukkoon kerma ja kananmuna.
  3. Raasta hyvin pestystä appelsiinista 1 tl kuorta ja purista 1/2 dl mehua. Hienonna fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita appelsiininkuori- ja mehu sekä mausteet kurpitsasoseeseen.
  4. Kaada massa voideltuun uunivuokaan. Hienonna patonki. Ripottele laatikon pinnalle leipämurut ja hienoksi leikattu rosmariini. Lisää muutama nokare voita.
  5. Kypsennä 150 asteessa 1-1 1/2 tuntia. Nosta lämpötila lopuksi hetkeksi 200-asteeseen, jos haluat leipiin enemmän väriä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua
  • Kokeilija16.12.2017

    Kurpitsalaatikko jäi todella löysäksi. Maku oli hyvä

  • K-Kuluttajapalvelu16.12.2017

    Kokeilija, harmillista, että laatikko jäi löysäksi. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.